Tisdag 2 april – Frivändningar

Dagens pass så låg fokus på frivändningar och det passade ju perfekt eftersom jag inte har kört det så mycket och så hade jag 1RM kvar på mitt fystest att rapportera in.

Teknik & Styrka

  • 15 min att bygga upp till en tung eller 1RM frivändning
  • 4 min 3-4 st djupa frivändningar

Resultat: 100 kg *PR* / 4 x 70 kg – 4 x 70 kg – 4 x 50 kg – 4 x 50 kg

Nytt PR i frivändningar vilket känns grymt roligt. Hade innan dagen tagit 65 kg under ett pass så det var en ordentlig ökning och då finns det mycket på tekniken att slipa på. Detta gör jag utan att fånga den djupt vilket gör att man kan öka vikten ganska rejält då det blir som en frontböj, men jag har inte riktigt rörligheten, tekniken och stabiliteten för att vända runt tillräckligt snabbt och fånga den i det djupa läget. Bara jobba på men ett PR är ett PR och man ska inte förkasta det med massa ”negativa” kommentarer. Jag är grym!

Metcon

3 varv

  • 60 sek AMRAP Ground to overhead @ 61 / 43 kg
  • Vila 2 min

Resultat: 12 – 12 – 13 @ 50 kg

Sjukt nöjd med detta resultatet. Vågade inte riktigt att köra på 61 kg som var den rekommenderade vikten, men ett hästjobb på 50 kg. Var nog bra att jobba på 50 kg då jag slarvade lite med tekniken på slutet och det hade jag i och för sig inte kunnat göra på samma sätt med 61 kg, men samtidigt hade det slitit mer. Grymt nöjd med resultatet och ordentligt slut efter.

Avslutade med 25 st DU och 25 st pull-ups som ska vara obligatoriska efter varje pass. Körde även för första gången i mage i vad det nu heter, men man sätter fast benen och kan bero på vilket håll man kör åt göra antigen sit-ups eller ryggrullningar. Körde 3 x 10 st långa djupa så vi får se vad det ger för resultat i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>