Om mig

Hej mitt namn är Nicklas Jarnesjö som säkert redan har listat ut. Kortfattat så gillar jag webbutveckling och träning.

Vad gör jag

Jag jobbar som webbutvecklare på mitt egna företag WebReady Sweden AB som är en webbyrå i Kalmar. Detta har jag gjort på heltid sedan juni 2010 då jag avslutade mina tvååriga studier på Linnéuniversitet och programmet Webbprogrammering.

Jag brinner för webbutveckling. Det som får mig att tycka om det så mycket är dess kreativa sida att få skapa saker och lösa problem. Att få göra det man gillar bäst tillammans med att träffa en massa trevliga och inspirerande människor är verkligen ett privilegium. Att man samtidigt kan göra det till sitt levebröd gör att jag är lyckligare än någonsin.

Lite historia

Vad är jag för en filur och hur har jag hamnat där jag är idag?
Ja, allt har väl inte varit så spikrakt och utstakat som för många andra. Jag blev intresserad av webbuteckling första gången när jag var 13 år gammal och gjorde webbplatser om mopeder och liknande. Men allting var självlärt och jag fastnade när det gick över till serverscript programmering.

Det var en tid under mitt liv jag vill bli polis eller gymnastiklärare och där genom valde jag Barn & Fritid med inriktning skola som gymnasieutbildning. Efter att ha avslutat dessa studier var det inte aktuellt längre med dessa yrken utan visste inte vad jag ville längre som man många andra vid den här åldern.

Statoil anställd och stängselmontör var de första yrkena, men inget som tillfredsställde  mina mål och utveckling som jag sökte.
Jag hade svurit till mig själv att aldrig studera mer, men av någon anledning så började nu att kolla utbildning för webbutveckling och lyckades att hitta en som passade här i Kalmar där jag fortfarande är bosatt. Fortfarande osäker på om detta var rätt eller inte så började att studera på distans, helfart, samtidigt som jag fortsatte att jobba heltid som stängselmontör. Det fungerade ett par månader, men sedan blev bördan för stor.

Året efter gav jag det en chans igen och satsade allt på ett kort. Jag hade fått mersmak av webbutveckling igen och förstod inte varför jag inte höll med något som jag inte gillade fullt ut. Jag började att studera på campus denna gången, ett av det bästa beslut jag har tagit någonsin.

Redan första dagen stött jag på en kompis från gymnasiet som hållit på med detta i flera år, men vill ha det på papper. Han fick mig att se att ingenting var omöjligt och jag förstod att detta kommer att bli grymt.

Det är en kort historia över hur jag hamnat där jag är idag.