Slutspurt i Webbteknik I

Kände att jag var tvungen att ta en liten paus från mitt javascript labbande. Klockan börjar krypa fram emot 3 och jag har många timmar kvar. Jag skulle redovisat min slutuppgift i Webbteknik I idag egentligen, men jag hade inte hunnit så längt jag hade hoppats så jag fick uppskov en dag. Det var väldigt generöst må jag säga. Så nu måste jag verkligen ta på vara på den chansen och försöka skriva dem två extra funktionerna till min ”PowerDesktop”. Jag kommer att posta länk så fort jag känner mig klar.

Jag hade egentligen inte satsat på högsta på betyg på denna uppgift till att börja med då jag började en vecka efter alla andra. Då jag satt med ett jobb i företaget (vilket betalade av sig bra i form av en ny ? MacBook).
Förstod mig inte riktigt på det här med objekt orienterat. Man skulle här ifrån till den och använda sig av den konstruktorn till den, men inte till den andra och samtidigt så skulle man hålla koll på ”this” och vad den refererade till. Ett elände.
Men ju längre jag har suttit med det och slitit mitt hår så har jag till slut lyckats komma väldigt långt och ligger faktiskt på gränsen upp till en 5:a så det känns dumt att inte slita av sig det sista håret och försöka hänga sin första 5:a.
Nu vill jag ha lite utdelning för allt slit!
Fast jag ska inte påstå att det har varit jobbigt utan väldigt givande och jäkligt roligt och bra upplägg på kursen. Kommer ta med mig mycket nyttig kunskap här ifrån.

För övrigt så höll jag på att åka dit för fusk på min första tenta. Så jävla klantigt!
I tisdags skulle vi ha tentamen i just Webbteknik I och vi fick ha med oss en referens bok till javascript som vi fick göra anteckningar i. Så långt var allting frid och fröjd. Kruxet var bara det att sen när ”tenta-tanterna” kom och skulle kolla mitt leg och studentkort så gick dem igenom boken och vad fann dem där? Jo, Nicklas hade varit så smart att han hade ju haft en lathund för regulära uttryck i den. Jag har haft boken med mig som referens litteratur i skolan och stoppade då i denna för att alltid ha den nära till hands.
Hade verkligen inte en tanke på att den låg där och det sjukaste var att jag hade suttit och skrivit anteckningar om olika WAP standarder längst bak och inte sett den då heller kvällen innan. Jag menar hade jag jag velat ha det med mig så hade jag ju lika gärna kunna anteckna det i boken, för det var ju ok.
Så nu fick jag istället sitta och svettas och se hela utbildning försvinna, disciplinnämnder och indraget CSN och en fin notis i tidningen.
Men jag hade en jävla tur för senare kom det fram att vi hade lathund till förfogande längst bak i tentan.

Jag fick minst sagt så jag teg, en puls på 200, illamående och sjukt ont i magen.
En sak som är jävligt säkert hädanefter är om vi får ha några hjälpmedel med oss på tentor så lovar jag att jag aldrig mer kommer glömma att gå igenom den så det inte finns något som inte får vara i den. Never more that fucking feeling!

Annat roligt att rapportera är jag klara Iterativ Mjukvaruutvecklings tentan och att jag gjort en nytt nyförvärv idag eller rättare sagt igår i form av en Apple Wireless Mighty Mouse. Fint ska det va.

Nehe nu ska jag fortsätta att bråka med min javascript.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>