DailyPhoto

photo-boothJag hade för några måndar sen funderingar på att börja ta ett kort om dagen och sedan lägga upp det på något lämpligt ställe. Tyckte det var en ganska roligt idé och sen kan man gå tillbaka se hur mkt som förändras under tiden.
Det började med att jag tog tre bilder med digitalkameran, men det blev inte mycket mer än så och korten lämnade aldrig kameran. Det var för krångligt att ta kort, koppla in, redigera och ladda upp.

Nu har jag räddningen och lösningen på mitt problem. Jag har en MAC! Jag blir mer och mer impad för varje dag som går och för varje ny grej jag upptäcker jag kan göra med den som jag inte kunde göra med en annan dator.

iphotoNumera kan utföra DailyPhoto genom att öppna Photo Booth och ta ett kort med den inbyggda kameran, markera bilden och trycka på iPhoto och väl där skriver jag bara in titeln på bilden ska vara och en liten beskrivning och vart jag tog bilden på en karta om jag så önskar. Sedan är det bara drag and drop till en katalog på mitt förinställda flickr.com konto och vips så ligger min bild uppe på mitt konto med titel och beskrivning klart. Skulle jag ändra några värden på bilden i iPhoto så skickas det direkt till mitt flickr konto. Smidigare kan det inte bli.

Så numera kan ni se mitt dagliga foto på http://www.flickr.com/photos/jarnesjo/sets/72157615848573486/

Jag har även funderingar på att skriva ihop ett litet script som hämtar ett antal av dem senaste bilderna och lägger dem här till höger på bloggen. Men det får bli lite ett framtidsprojekt då det är väldigt mycket nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>