Personligt

2015 i bilder

2015 var ett underbart år där hände mycket roligt. Företaget gjorde sitt bästa år hittills, vi var på konferens i Amsterdam och Stockholm. Jag passade även på att göra en resa till USA med goda vänner.

Jag tycker följande bilder summerar året bra.

Dags för en statusuppdatering – höst/vinter 2013

Det var ett tag sedan jag skrev här sist. Det har hänt en hel del både i mitt privatliv och företagsmässigt sedan sist vilket kan bidra till min frånvaro på ett eller annat sätt. Man får helt välja var man lägger sin energi och tid.

Nu tycker jag dock det är dags att berätta lite vad som har hänt.
Vi flesta har kunnat avnjuta en av de bästa somrarna i mannaminne i alla fall här i Kalmar har varit en magisk sommar.

WebReady Sweden har fått en ny medarbetare

Andreas ErikssonVi är mycket glada att kunna hälsa Andreas Eriksson välkommen till familjen på Webready.
Andreas började jobbat den 19 augusti och kommer innan ifrån ett eget bolag som har varit med och drivit upp, men kände nu att det var dags för nya utmaningar. Andreas är en baddare på allt när det kommer till webbutveckligen, men han högsta topp har han nog inom PHP fast att han rabblar normaliseringsregler för databaser i sömnen.

Tanken är Andreas främst ska avlasta på kundjobben som vi har idag men även kunna ta åt större jobb och system med ytterligare en grym resurs till i teamet. Sedan tidigare har vi ju Oscar som just nu håller på att bli ninja på PHP-ramverket Symfony och som skriver WordPress-plugin på löpande band.

Två har blivit tre och det känns fruktansvärt bra att och det blir mer seriöst känns det som med en person till det är stor skillnad. Med tre blir vi mer ett team och det ska bli fruktansvärt roligt att se vad för roligt vi kan hitta på framöver.

Tanken är att vi ska under hösten och vintern parallellt ta fram småprodukter och småtjänster som kommer under lätta våran och andra företags vardag och erbjuda ett mervärde.

Så har ni en grym idé på en tjänst som skulle kunna förenkla er vardag och andra i er omgivning så hör gärna av er vi är öppna för förslag och lösningar.

Andreas Eriksson

Andreas har även presenteras på IT24 från IDG-koncernen.

Vi har haft kickoff/planeringsdag

I och med att Andreas började så tyckte vi att det var dags att sätta oss ner under en dag med inga måsten och med avspända förhållande och försöka planera upp hösten. Jag tycker det är väldigt viktigt att alla får känna sig delaktiga i företaget och att alla vill och strävar efter att dra åt samma håll. Så vad är inte bättre än att alla får vara med i planeringen och säga sitt hur man vill ha det och vad man har för tankar och funderingar och åt vad man själv skulle vilja göra framöver.

Jag tror och är övertygad att man kommer långt med sunt förnuft och god företagskultur.

Vi har ett riktigt bra idéer på G som vi hoppas kunna genomföra under hösten/vintern och även nu satt upp klara och härliga mål och riktlinjer vart vi vill vara och vad vi ska syssla med framöver.

Vi har signat nytt kontor

2013-08-27 13.55.37När vi ändå var igång med allt positivt som händer runt omkring så varför inte löpa linan ut. Vi har nu i snart ganska exakt suttit på ett kontorshotell här i Kalmar som vi delar tillsammans med 20-tal andra företag. Vi har uppdaterat oss under tiden här och gått från 20 kvm till 40 kvm under tiden, men nu känner vi att det är dags att ta oss ann något eget. Ett ställe där vi själv kan bestämma över och gå in i konferensrummet när vi vill och utan att behöva att ta hänsyn till andra.

Jag säger inte att vi har haft det dåligt där vi sitter idag bara att allting har sin tid och nu är det dags för 70 kvm takvåning mitt i smeten av Kalmar, Kaggensgatan 19 närmare bestämt. Mycket centralt än så kan det inte bli. Det är blir ett ljust och härligt kontor med inflytt senast den 1 december. Det finns även möjlighet till uteplats en trappa ner ute på ett tak. Allt som vill ha och önskade oss. Det kommer bli grymt. Självklart får jag ta och återkomma med bilder och sånt när det börjar närma sig.

Vi har även mer grejer som är på G som vi absolut finns anledning till att återkomma med och det har naturligtvis med våra beslut från planeringsdagen. Mer om det när tiden är mogen.

Hemma efter lite semester

Hemma och tillbaka i vardagen efter en underbar semester i Bad Gastein. Skönt att få börja koda igen och gör det man verkligen brinner för. Har massa spännande grejer på G framöver så detta kommer bli en mycket rolig vår som förhoppningsvis snart kommer till oss.

Mål för 2013

Personliga och affärsmässiga mål för 2013.

 1. Släppa ett WordPress-tema
 2. Resa
 3. Träna Crossfit 3 ggr i veckan i minst ett halvår
 4. Springa en halvmara
 5. Lära mig reguljära uttryck skapligt utan fusklappar
 6. Testa och utvärdera SASS ordentligt gentemot LESS
 7. Läsa minst 4 böcker
 8. Bygga minst en ”mobile first” webbplats
 9. Bygga ett eget jQuery-plugin

Minivariant av #blogg100. #blogg30 under 60 dagar

Jaha då har jag ryckts med av den senaste hajpen på Twitter som kallas #blogg100. Det går ut på att man ska skriva 100 inlägg under 100 dagar vilket är ett hästjobb som kräver en del planering och uthållighet för att kunna genomföra.
Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle klara av det då tiden inte riktigt räcker till som det är och det handlar om att prioritera saker och ting. Samtidigt tycker jag att det hade varit skitroligt att göra och en spark i röven för att komma framåt och igång igen.
Så därför kommer jag att köra en minivariant av det hela vilket jag själv kallar #blogg30 vilket kommer att gå ut på att jag ska skriva 30 poster under 60 dagar. Detta är något jag själv känner känns som ett realistiskt mål.

Innan jag tog beslutet av att göra detta så funderar jag mycket över vad jag ska skulle skriva om och kom fram till att jag inte är riktigt nergrottad i något specifikt som jag skulle kunna dela med mig av och göra en följetång av. Så därför kommer det bli allt mellan himmel och jord, men jag kommer att skapa en ny kategori här bloggen: träning där jag kommer att skriva om min senaste utmaning Crossfit. Jag kommer att exkludera denna kategorin från RSS-feedn och startsidan så att folk som följer min blogg för andra spretiga inlägg inte ska behöva ta del av denna egocentriska kategori som kommer att handla om tankar, funderingar och även användas som träningsdagbok.

Fan ta er Andreas & Joacim som har fått mig till att göra detta.

Uppföljning av Mål för 2012

Inför varje år så försöker jag sätta upp mål för året som ska komma både för att det är enklare att uppnå mål som man har skrivit ner och samtidigt för att det kan vara roligt att blicka tillbaka och se hur man såg på det nya året.

Så här följer min uppföljning av Mål för 2012.

1. Nytt tema på bloggen

17 oktober – Bloggen får nytt utseende

2. Ny företagssida

13 februari – WebReady.se får en ansiktslyft

3. Flytta till Kalmar

1 maj blev jag kalmarbo

4. Släppa ett gratistema till WordPress

Tanken var att detta temat som är på bloggen idag skulle bli det gratistemat. Men tiden rann ifrån mig.

5. Resa

Saved by the bell. Vi tillbringade julen på Gran Canaria, Puerto Rico.

6. Dubbla omsättningen i företaget

Success!

7. Slå rekordet på milen 54:07 min

1 augusti – 49:33 blev den officiella tiden på Kalmarmilen.

8. Spela fler matcher och göra fler mål än förra året (12 matcher / 8 mål)

20 matcher / 10 mål och pris för flest matcher och flest mål

Liten summering av min lista i form av bilder

Panoramabilder från nya kontoret

Var ju tvungen att testa panorama funktionaliteten i min nya longphone så då fick det bli en bild från varje hörn av kontoret. Det är vårt företag som sitter i den färgglada delen.

Mål för 2012

Personliga och företagsmässiga mål för 2012.

 1. Nytt tema på bloggen
 2. Ny företagssida
 3. Flytta till Kalmar
 4. Släppa ett gratistema till WordPress
 5. Resa
 6. Dubbla omsättningen i företaget
 7. Slå rekordet på milen 54:07 min
 8. Spela fler matcher och göra fler mål än förra året (12 matcher / 8 mål)

(Började skriva på denna i januari och hittade den nu i september ofullständig. Jag lägger ut den som den avslutades då. Bättre sent än aldrig och därav något lustig publiceringsdatum)

Uppföljning av Mål för 2011

Mål för 2011

1. Ombilda enskilda firman, WebReady Solutions, till AB

September 2011 blev vi WebReady Sweden AB

2. Släppa en iPhone app

Dåligt med tid och motivation under året gjorde att det inte blev någon.

3. Nytt tema för bloggen

Ni kollar på det just nu

4. Släppa en första version av en egen produkt

Delvis. Släppte en beta av KaosApp.se

5. Läsa minst fem böcker

Delivering Happiness, Rework,  Dansen kring guldkalven, Live to win, Bli en vinnare i den globala världen, 4-hour workweek, Boo.com

6. Resa

Det blev Turkiet med grabbarna och Kroatien med tjejen.

7. Spela fotboll minst en halv säsong (förra förstörd av knäoperation)

Spelade lite mer än halva säsongen trots lite skador. Lyckades vinna skytteligan ändå :)

8. Löpa mer

Ja, jag löpte mer än vad jag har gjort innan, men inte så mycket som jag hade planerat och ville. Halv.

9. Milen under timmen

18 januari – 54:07. Bara för att slå Andreas Eriksson

10. Laga mer mat

Jag lagade mer mat, men är fortfarande för slarvig och kan inte ge mig den.

 

Hade ni några mål och isåfall hur gick det?

DailyPhoto 10/11

Likadant som förra året gjorde jag ett försök att ta ett dagligt foto av mig själv och det senaste är det som syns här längst upp till vänster. Förra årets resultat, DailyPhoto 09/10, fick jag ihop 212 bilder i år blev det lite bättre med 242 stycken. Jag öppnade starkt, men har väl inte kommit ihåg det så bra på slutet.

Resultatet blev som följer.