Nya böcker i bokhyllan

Häromdagen så ramlade det två stycken paket, ett från Adlibris och ett från Bokus. Det var två stycken nya till skolan och en som jag beställde där över för eget intresse.

aspnetPro ASP.NET 3.5 in C# 2008ISBN: 1590598938
Nu är det dags att drag igång med ASP.NET i nästa läsperiod. Det ska bli spännande och lära sig mer om detta. Har aldrig varit i kontakt med det innan mer än att jag höll på lite med ASP på gymnasiet, men det har ju inga liknelse. Så det ska bli riktigt roligt. Samtidigt ska bli kul att få mer användning av C# som vi läste förra läsperioden. Tror saker och ting kommer falla lite mer på plats när man får använda det till annat än att bara skapa konsolapplikationer. Men det blir mustig läsning med en bok på 1498 sidor, men man kommer väl att använda den mer till referens än streckläsning.

databasmodelleringPraktisk databasmodellering – ISBN: 9144380011
Parallellt med ASP.NET kursen så kommer vi att läsa en kursen Databasteknik. Så till denna kursen så blir det denna underbara tilltalanade bok vid namn Praktisk databasmodellering från 1993. Men samtidigt så ska man väl inte dömma efter utseendet men det ser ju inte speciellt tilltalande ut, men jag tror den kommer vara riktigt nyttig att läsa. Att den sedan är från 1993 så tror jag inte det behöver vara så att man inte kommer lära sig det senaste. Personligen tror jag inte att det har hänt så mycket med just databasmodellering sen 1993. Så det kommer troligtvis vara en bra och givande bok. Nog inte fel att verkligen få grunderna i det. Det var ganska mycket bilder när jag bläddrade igenom den så dem 216 sidorna som boken består av tror jag kommer gå ganska snabbt att läsa igenom.

php
Beginning PHP and MySQL: From Novice to ProfessionalISBN: 1590598628
Detta var boken som jag valde själv. Har ju jobbat några veckor nu med just PHP med blandat resultat. Visst jag har lärt mig jätte mycket på denna tiden, men det är ju inte så mycket som man önskar att man hade lärt sig. Så därför så var det dags att införskaffa en ny bok till hyllan, men framför allt som nattlektyr.
Nu jäkla är det dags att lära mig det mer på djupet. Visst den senaste sidan jag gjorde var helt i PHP med listning av produkter och adminsystem och liknande, men man vill alltid lära sig mer och samtidigt när man lär sig själv så missar man mycket då man oftast gör på ett och samma sätt. Det sättet man lärt sig och känner sig bekväm. Då kanske det finns något som är bättre.
Jag har börjat att läsa boken nästan helt från början, men skummar igenom alla grunder och läser mer sånt som jag inte har sett tidigare. Det första intrycket jag får av boken är att den är mycket bra och kommer att ge mig mycket ny kunskap.

Annars är vi inne i ett slutskedde i två stycken kurser, Webbteknik I och Iterativ mjukvaruutveckling. Så nästa vecka är det dags för tentor i båda kurserna och det är ju knappast min starkaste sida. Gör saker och ting praktiskt går bra då man samtidigt kan få intelliesense och testa sig lite fram om man är osäker, men när man väl sen sitter där och ska göra provet och få ner det på papper så låser det sig och man kommer helt plötsligt ihåg någonting. Webbteknik I känner jag mig ganska bekväm i, men Iterativ mjukvaruutveckling den känns tung just nu. Jag ska villigt erkänna att jag lagt betydligt mer tid på Javascripten och tycker den är mycket roligare och kommer ha mer användning av den, men man vill ju alltid prestera. Sen har ju tyvärr den kurslitteraturen fått stryka på foten åt min nya PHP bok så vi får se hur väl det går på tentan.

 1. Patrik Karlsson Svara

  Härligt med nya böcker! Ska bli kul med den kommande läsperioden!

 2. Patrik Svara

  Hej, hur många böcker har du i webbprogrammering? Några beg som du vill sälja? – billigt. :)

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Har faktiskt bara 14 böcker och inga är till salu dem utgör en bra början på en bra samling :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>