Summering av 2008

Nu är det nytt år och nya möjligheter, men först så tänkte jag summera året som har gått.

2008 var ett år som inte riktigt blev vad jag trodde det skulle bli när det inleddes. Jag jobbade som stängselmontör när året började. Det rullade på som vanligt. Dock blev jag sjukskriven i mars för att jag haft problem med ryggen. Vilket som senare visade sig att jag hade en kraftig förskjutning i bäckenet och sned ländrygg som i sin tur ledde till inflammation i båda delarna. Så där man borta i 2 månader utan att kunna jobba eller spela fotboll eller något. Det var en tuff tid och faktiskt mycket deprimerande. Det var mycket jobbigare än vad jag någonsin hade kunna tänka mig. Man kunde inte göra det man vanligtvis gjorde och sen så gav läkare mig olika diagnoser och skrev bara ut smärtstillande. Det gick så långt att jag själv fick uppsöka special vård och bekosta den själv.
Men efter en tids rehab så kom jag tillbaka och började jobba igen. Det var en lättnad och börja syre sätta kroppen igen. Det var en pina att inte få underhålla kroppen under två månaders tid när man är van att hålla i gång kontinuerligt.

Jobbade på och visste inte riktigt vad jag skulle göra med mitt liv. Jag hade börjat tröttna på mitt jobb. Jobbade fruktansvärt mycket. Det var slitsamt för kroppen och sen kändes det som om man inte fick betalt för det slit det var. Det var bara jobba, träna, äta och sova och det var inte det livet jag ville ha. Men vad skulle jag göra? Vad ville jag göra istället?

Sen den 5 augusti så fick jag ett mail från VHS med ämnet ”Antagningsbesked på studera.nu”.
Jag hade helt glömt bort att jag hade skickat in en efteranmälan till Webbprogrammering 120hp på Högskolan i Kalmar. Jag hade mest skickat in den då jag skulle vilja ta upp mitt gamla intresse om att göra hemsidor och vill lära mig mer grundligt och mer på ”riktigt”.
Men eftersom jag hade skickat in anmälan nästa två månader försent så hade jag inga som helst förhoppningar att komma in.
Så när jag loggade in på studera.nu så trodde jag att jag skulle mötas av beskedet att jag skickat in min anmälan försent och att dom därför inte kunde ta hänsyn till den. Så fel jag hade. Jag hade blivit antagen och jag skulle börja den 1 september. Nu var det snabb ryck som gällde.
Som tur var så bor jag i närheten av Kalmar så det slapp jag ordna med allt runt en flytt eller liknande. Samtidigt var jag tvungen att lösa det med mitt jobb. Men som tur var så hade jag en förstående chef. Så det löste sig bättre än vad jag hade kunnat hoppas.

Så den 1 september begav jag mig till Högskolan i Kalmar och jag var faktiskt nervös. Jag hade ju inte en aning om vilka jag skulle gå med och hur det riktigt var uppbyggt och jag hade egentligen inte någon vidare koll på någonting.

Men redan vid uppropet så träffade jag Joacim Ståhl som jag hade träffat under gymnasietiden då vi läste en bildbehandlingskurs tillsammans. Vi började hänga direkt med varandra och vi delade många intressen och syn på saker och ting.
Jag träffade en riktigt vän direkt. Sen att han är grym på webbprogrammering och har lärt mig jätte mycket om det är ju bara ett plus. Han är en riktig idé spruta som är riktigt rolig att jobba tillsammans med.
Jag träffade även Joacim Ståhls vapendragare Andreas Eriksson som har blivit en god vän som jag har mycket att lära av när det webbprogrammering.

Så med facit i hand så är det bland det bästa som har hänt på många år att jag kom in på Högskolan. Jag ser mer positivt på saker och ting och fått precis den utmaning som jag behöver i livet.
Jag har fått den push på vägen jag behövde när det gäller att starta mitt egna företag. Jag har kommit till insikt när jag träffat folk som håller på med detta att det verkligen inte finns något som inte går att göra. Det finns bara möjligheter och utmaningar inga omöjligheter.

Så jag ser verkligen fram emot 2009 och dess utmaningar både privat, som student och företagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>