Förväntningar på 2009

Jag har själv sagt till mig inte lämna några nyårslöften, men jag skulle kunna ge min syn på vad jag tror och hoppas om det nya året. Vad jag har förväntningar och mål.

Högskolan i Kalmar
De kurser som att kommer att avverkas fram till sommaruppehållet Webbteknik I(Javascript), Iterativ mjukvaruutveckling,  Databasteknik, ASP.NET 1.

Webbteknik I ser jag fram emot då jag ger mig in på nya marker, vilket egentligen allt är framöver. Men just javascript kommer vara användbart i många lägen och täcka upp i många situationer. Kursen i sig har ett mycket bra upplägg om man pratar med dem som läst den. Det kommer till största del bestå av objekt orienterat. Där bland annat slut uppgiften förra året bestod i att göra ett eget skrivbord med startmeny, ikoner, bildvisare och liknande. Det känns riktigt roligt och utmanande.

Interativ mjukvaruuteveckling har jag ingen koll på alls eftersom kursen är helt ny och det finns ingen information att hämta och ingen som riktigt kan ge några besked.

Databasteknik och ASP.NET 1 ska också bli riktig roligt att läsa och kommer att vara mycket givande. Dock så vet jag inte hur mycket man kommer använda det vi sida av skolan. Det är om man skulle jobba hos någon som har licenserna. Men vet man kanske fastnar totalt i det och skaffar sig det själv.

WebReady Solutions
Det är helt nystartat och det har inte hänt så mycket. Jag har mest köpt på mig lite domäner och sedan köpte in mig så att jag har mitt ”egna” webbhotell. Gällande webbhotell så känns det helt rätt. Visst kanske inte kommer ge så jätte mycket pengar, men det känns ändå rätt att sälja den tjänsten till sig själv och inte bjuda någon annan på det. Samtidigt tycker jag det ser bra ut ut mot kund också då man kan erbjuda på allting och gör det mer personligt. Samtidigt alla pengar är ju pengar och det kommer ju märkas om man får in en del kunder.

Vad gällande 2009 för mitt företag så hoppas jag få lite snurr på det och kunna vända så att jag går med vinst. Inte jätte höga mål, men samtidigt är man ju under utveckling och vet ju inte riktigt hur man kommer ta tills sig allt och då är jag hellre lite lugn med förväntningarna. Jag skulle väl kunna sätta upp ett mål att jag iallafall ska sälja 5-10 hemsidor och förhoppningsvis kunna införskaffa en MacBook till företaget.

Jag tillsammans med en kompis har startat ett par adsense sidor som jag/vi hoppas få lite snurr på och bringa in lite extra pengar. Det är helt nytt för min del, men väldigt roligt och jag/vi har ett par fler idéer som vi tänker utveckla under året.

Det är ju ändå studierna som går först.

Privat
Ett personligt mål är att läsa mer i år gällande litteratur utanför skolan.
Jag satsar även på att ta mitt första sommarlov sedan jag var 13 år gammal. Det har alltid varit sommarjobb för hela slanten på somrarna så visst något strö jobb måste jag väl ta för att hålla upp ekonomin, men till det stora hela så ska jag njuta av sommaren och ägna mig och egna projekt.

När jag var över i Mexiko så träffade jag en svensk familj som hade nyligen flyttat till San Francisco. Fadern i familjen har blivit erbjuden ett jobb som projektledare för X1 Xperia hos SonyEricsson som skulle öppna nytt i Silicon Valley. Fick bra kontakt med dem och fick stående injudand om att få komma och hälsa på dem när jag ville.
Så det hade ju varit riktigt roligt att åka över och hälsa på dem i sommar. Det är ju inte helt fel att det är Silicon Valley också så att man kan se alla de stora företagen och kolla och känna på atomsvären. Så tillåter ekonomi det så är det en sak som står högt upp på listan.

Vi är även ett gäng som är sugna på att köra en roadtrip med mina föräldras husbil.

  1. Andreas Eriksson Svara

    Får önska dig lycka till 2009. Tror det kommer bli ett bra år, både med studierna och med affärerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>