Webready

Företagslogon på väggen

Det är viktigt med mål i livet stora som små. Ett av mina mål företagsmässigt har varit att få sätta upp min företagslogo på väggen i något format. I veckan som gick fick jag möjlighet att bocka av det från listan. Sjukt roligt och nöjd över detta. Och varför nöja sig med en när man kan få två?

WebReady får nya profil och webbplats

Det känns otroligt stort och roligt att få visa upp vår nya logotyp tillsammans med vår nya webbplats. Det är ett steg i helt rätt riktning för oss och skönt att kunna presentera oss och företaget på ett mer korrekt och uppdaterat sätt.
Symbolen i den nya loggan är ett ”W” för web och andra delen är en bock som symboliserar ”ready” som där av bli företagsnamnet, WebReady.

Webbyrå WebReady Sweden AB

Det händer mycket roligt just nu på Kaggensgatan 19, som är vår nya adress för företaget. Vi har lyckats få tag på en mycket trevlig och ljus vindsvåning på 70 kvm mitt i centrala Kalmar. Vi har även gått från tre till fyra. Sedan januari så jobbar Erik Falk hos och utökar kunskapskvoten i företaget.

Vi har även valt att gå mer åt att bli en webbutvecklingsbyrå i Kalmar en tidigare uttalat webbyrå i Kalmar. Vi väljer att fokusera ännu mer på det vi är bra och specialiserade på just webbutveckling.

Så kolla gärna in vår nya sajt och profil och säga vad ni tycker på webready.se

WebReady Sweden AB fyller två år

Som rubriken lyder så fyllde företaget två år i fredags den 13 september. Ja eller som aktiebolag om man ska vara helt korrekt. För bolaget i sig, från ursprungs bildningen som enskild firma, fyller faktiskt hela fem år nu när vi går in oktober vilket är betydligt mer och längre än vad jag någonsin hade trott och hoppats på.

Vad har hänt från år ett till två?

Under året som har gått har det hänt en hel del. Vi har bland annat utökat våra samarbeten med reklam-, design- och kommunikationsbyråer vilket har varit ett mycket lyckat beslut som har gett mycket bra och spännande jobb i varierande storlekar. Jobb som vi troligtvis inte hade kunnat få utan våra goda samarbetspartners. Det mesta jobben har varit i form av webbplatser byggda i WordPress som jag numera kan säga att vi är experter på.

Vi har även fått in en del jobb där vi ”bara” har byggt plugin till WordPress där det inte funnits tillräckligt bra för de ändamål som efterfrågats på marknaden. Där bland en skrapare som importerat befintliga webbplatser sidor, kunder, kommenterar och bilder och fått in det på ett mycket snyggt och enkelt sätt i WordPress som gör att kunderna sluppit sitta i veckor för att flytta över allt material. Ett plugin för att styra produktpresentationer och priser beroende på vilket land den registrerade användaren tillhörde och samtidigt smidigt beställa och få historik som återförsäljare till butiken i frågan.
Vi har även byggt ett plugin mot Boolis API som gör det möjligt att presentera lediga bostäder och lägenheter för specfika områden som man enkelt kan presentera på vilken sida man vill med hjälp av shortcodes.
Men även andra specialbyggda plugin för att passa perfekt till just dess ändamål. Mycket spännande och givande jobb har det varit.

Men det har även gjort annat som bland annat kampanjsajter och mobilanpassningar.

Utöver att hjälpa till med våra goda kunskaper inom WordPress har vi jobbat en del som underkonsulter till större system och applikationer där vi främst har jobbat PHP och olika ramverk. Är det något som ni skulle vara intresserade av så tveka inte på att höra av så berättar jag gärna mer.

Två har blivit tre

Som jag skrev i posten innan så har vi fått en ny medarbetare i form av Andreas Eriksson. Ett mycket bra tillskott och det får gärna fortsätta att komma till en medarbetare per år framöver också. För nu har vi ju även nya lokaler från och med december som kan fyllas upp.

Sist med för mig personligen inte minst. Tog ett första steg utanför comfort zone och hade min första presentation om företaget och företagande.

Dags för en statusuppdatering – höst/vinter 2013

Det var ett tag sedan jag skrev här sist. Det har hänt en hel del både i mitt privatliv och företagsmässigt sedan sist vilket kan bidra till min frånvaro på ett eller annat sätt. Man får helt välja var man lägger sin energi och tid.

Nu tycker jag dock det är dags att berätta lite vad som har hänt.
Vi flesta har kunnat avnjuta en av de bästa somrarna i mannaminne i alla fall här i Kalmar har varit en magisk sommar.

WebReady Sweden har fått en ny medarbetare

Andreas ErikssonVi är mycket glada att kunna hälsa Andreas Eriksson välkommen till familjen på Webready.
Andreas började jobbat den 19 augusti och kommer innan ifrån ett eget bolag som har varit med och drivit upp, men kände nu att det var dags för nya utmaningar. Andreas är en baddare på allt när det kommer till webbutveckligen, men han högsta topp har han nog inom PHP fast att han rabblar normaliseringsregler för databaser i sömnen.

Tanken är Andreas främst ska avlasta på kundjobben som vi har idag men även kunna ta åt större jobb och system med ytterligare en grym resurs till i teamet. Sedan tidigare har vi ju Oscar som just nu håller på att bli ninja på PHP-ramverket Symfony och som skriver WordPress-plugin på löpande band.

Två har blivit tre och det känns fruktansvärt bra att och det blir mer seriöst känns det som med en person till det är stor skillnad. Med tre blir vi mer ett team och det ska bli fruktansvärt roligt att se vad för roligt vi kan hitta på framöver.

Tanken är att vi ska under hösten och vintern parallellt ta fram småprodukter och småtjänster som kommer under lätta våran och andra företags vardag och erbjuda ett mervärde.

Så har ni en grym idé på en tjänst som skulle kunna förenkla er vardag och andra i er omgivning så hör gärna av er vi är öppna för förslag och lösningar.

Andreas Eriksson

Andreas har även presenteras på IT24 från IDG-koncernen.

Vi har haft kickoff/planeringsdag

I och med att Andreas började så tyckte vi att det var dags att sätta oss ner under en dag med inga måsten och med avspända förhållande och försöka planera upp hösten. Jag tycker det är väldigt viktigt att alla får känna sig delaktiga i företaget och att alla vill och strävar efter att dra åt samma håll. Så vad är inte bättre än att alla får vara med i planeringen och säga sitt hur man vill ha det och vad man har för tankar och funderingar och åt vad man själv skulle vilja göra framöver.

Jag tror och är övertygad att man kommer långt med sunt förnuft och god företagskultur.

Vi har ett riktigt bra idéer på G som vi hoppas kunna genomföra under hösten/vintern och även nu satt upp klara och härliga mål och riktlinjer vart vi vill vara och vad vi ska syssla med framöver.

Vi har signat nytt kontor

2013-08-27 13.55.37När vi ändå var igång med allt positivt som händer runt omkring så varför inte löpa linan ut. Vi har nu i snart ganska exakt suttit på ett kontorshotell här i Kalmar som vi delar tillsammans med 20-tal andra företag. Vi har uppdaterat oss under tiden här och gått från 20 kvm till 40 kvm under tiden, men nu känner vi att det är dags att ta oss ann något eget. Ett ställe där vi själv kan bestämma över och gå in i konferensrummet när vi vill och utan att behöva att ta hänsyn till andra.

Jag säger inte att vi har haft det dåligt där vi sitter idag bara att allting har sin tid och nu är det dags för 70 kvm takvåning mitt i smeten av Kalmar, Kaggensgatan 19 närmare bestämt. Mycket centralt än så kan det inte bli. Det är blir ett ljust och härligt kontor med inflytt senast den 1 december. Det finns även möjlighet till uteplats en trappa ner ute på ett tak. Allt som vill ha och önskade oss. Det kommer bli grymt. Självklart får jag ta och återkomma med bilder och sånt när det börjar närma sig.

Vi har även mer grejer som är på G som vi absolut finns anledning till att återkomma med och det har naturligtvis med våra beslut från planeringsdagen. Mer om det när tiden är mogen.

Mål för 2012

Personliga och företagsmässiga mål för 2012.

  1. Nytt tema på bloggen
  2. Ny företagssida
  3. Flytta till Kalmar
  4. Släppa ett gratistema till WordPress
  5. Resa
  6. Dubbla omsättningen i företaget
  7. Slå rekordet på milen 54:07 min
  8. Spela fler matcher och göra fler mål än förra året (12 matcher / 8 mål)

(Började skriva på denna i januari och hittade den nu i september ofullständig. Jag lägger ut den som den avslutades då. Bättre sent än aldrig och därav något lustig publiceringsdatum)

WebReady Sweden AB fyller 1 år!!

Idag är ingen vanlig dag för det är WebReady Sweden AB’s 1 årdag! Tiden går fort när man har roligt. Det var för ett år sedan jag flyttade ut ur det gemensamma kontoret jag hade med ett par kompisar och hittade mitt egna samtidigt som Oscar dök upp bland flyttkartongerna och enskild blev AB. Sjukt roligt och året som har gått har varit väldigt lärorikt.

Vi har precis flyttat till nytt kontor igen och denna gången blir vi sambos med Dotvoid som driver Evenemang.se. Roligt med nya kontakter och saker blir mycket roligare om man kan dela med flera. Spännande tider framöver och här bjuder jag på en bild från gårdagen då vi körde lite applevaka på kontoret.

Branda din iPhone med weskins.se

Har suttit och kollat över lite alternativ att synas lite mer med företag. Så ramlade jag in på WeSkins som en riktigt snygg tjänst som ger en möjligheten att branda bl a. MacBooks, HTC, Blackberry och iPhone genom att skapa egna klistermärken/skydd till dina produkter. Vi köpte klistermärken till våra iPhones i företaget och idag dök de upp i brevlådan.

Jag är supernöjd och kvalitén på trycket och materialet är riktigt bra. Detta i en kombination med ett riktigt bra pris, endast 149 kr per tryck för iPhone. I min mening är det riktigt billig marknadsföring på en pryl som du alltid har med dig och syns med.


WebReady får ett ansiktslyft

I slutet av förra veckan så släppte vi ett nytt utseende på företagets webbplats, webready.se. Det är byggt på vår nya produkt som vi kallar WebReady Startpaket som gör det enkelt för företag att snabbt komma igång eller uppdatera sin närvaro och presentation av sitt företag på webben. Vi erbjuder det i tre varianter som vi kallar Standard, Plus och Premium.

Vi profilerar oss fortfarande som webbyrå i Kalmar. Check it out!

Uppföljning av Mål för 2011

Mål för 2011

1. Ombilda enskilda firman, WebReady Solutions, till AB

September 2011 blev vi WebReady Sweden AB

2. Släppa en iPhone app

Dåligt med tid och motivation under året gjorde att det inte blev någon.

3. Nytt tema för bloggen

Ni kollar på det just nu

4. Släppa en första version av en egen produkt

Delvis. Släppte en beta av KaosApp.se

5. Läsa minst fem böcker

Delivering Happiness, Rework,  Dansen kring guldkalven, Live to win, Bli en vinnare i den globala världen, 4-hour workweek, Boo.com

6. Resa

Det blev Turkiet med grabbarna och Kroatien med tjejen.

7. Spela fotboll minst en halv säsong (förra förstörd av knäoperation)

Spelade lite mer än halva säsongen trots lite skador. Lyckades vinna skytteligan ändå :)

8. Löpa mer

Ja, jag löpte mer än vad jag har gjort innan, men inte så mycket som jag hade planerat och ville. Halv.

9. Milen under timmen

18 januari – 54:07. Bara för att slå Andreas Eriksson

10. Laga mer mat

Jag lagade mer mat, men är fortfarande för slarvig och kan inte ge mig den.

 

Hade ni några mål och isåfall hur gick det?

God Jul önskar vi på WebReady Sweden

Julafton är runt knuten och ett nytt år på väg så vi på Webready Sweden vill passa på önska alla en riktigt God Jul och även ett Gott nytt år!
Vi ser fram emot 2012 då vi håller på att ta fram nya tydligare ramar för företag som kommer att genomföras under kommande året. Det kommer att bli ett riktigt spännande år.

Tills vidare för ni njuta av vår lilla julhälsning som vi har skapat för er.

<--- OBJECT BORTTAGET --->