KalmarCamp 2009

Nu är det mesta spikat inför KalmarCamp 2009. Det kommer att hållas i Högskolan i Kalmars lokaler på Kalmar Nyckel, före detta Teleskolan, och kommer att starta lördagen 28 mars kl. 10 och avslutas på söndagen kl. 19. Tanken med årets KalmarCamp är att man ska ha en möjlighet till sovpaus under natten för att fräscha upp tankeverksamheten för dem som önskas. Detta är en av sakerna som man lärde sig förra året då det började bli riktigt segt med motivation och problemlösningar när småtimmarna gjorde sig påminda.

I årets upplaga så kommer det även att finnas kortare föreläsningar från intressenta personer i branshen och dess närliggande område. Detta för en möjlighet att breaka och göra något annat och samla tankarna, men även för att bredda kunskap i olika område och ge inspiration. Det kommer inte att vara några längre föreläsningar utan mer runt 15 – 30 min långa för att inte ska kännas allt för stressande att bryta från sitt utvecklande och naturligtvis så kommer detta att ske i en annan lokal så det inte stör dem som väljer att inte delta. Dessa föreläsningar är även öppna för allmänheten. Så är du intresserad att delta så är det bara att ta kontakt med på KalmarCamps hemsida.

Andra roliga förändringar i året från förra året är att det har uppmärksamats mycket utifrån och KalmarCamp har fått sponsorer och samarbetspartners.

Samarbetspartners:

Högskolan i Kalmar – Institutionen för kommunikation och design
Det är den största samarbetspartnern som kommer hjälpa till med lokaler och uppkoppling för alla deltagare.

Drivhuset i Kalmar
Johan Roth på Drivhuset i Kalmar kommer att närvara stunder och kommer att fungera som ett bollplank för dem som har funderingar på att förverkliga sina idéer och vill starta eget.
Drivhuset hjälper alltså nystartade företagare eller personer att starta företag och hjälper till med kostnadsfri rådgivning och ger en den skjutsen man behöver på vägen.

Jag har själv varit i kontakt med Drivhuset när jag startade upp mitt företag Webready Sweden och måste säga att jag är väldigt nöjd med det dem hjälpte mig med.

Sponsorer:

Mr Gizmo
Mr Gizmo är en webbutik där du hittar mycket roliga prylar och gadgets. Dem har även tillbehör och liknande till mobiltelefoner och liknande. Vad Mr Gizmo kommer att sponsra hålls hemligt för tillfället, men dem lovar att det kommer att bli uppskattat.

Oderland
Webbhotellet Oderland går in och sponsrar med webbhotell-konton till alla deltagare så att alla snabbt och enkelt ska kunna komma igång med sin utvecklade idéer. Dem kommer även att sälja domäner till ett rabatterat pris.

Jag kör själv på Oderland då jag köpte mig ett Återförsäljar Resllerkonto som jag använder i mitt företag och för privat bruk som jag är mycket nöjd med. Dem använder sig av kontrollpanelen Cpanel för konton och sedan som återförsäljare använder man sig av WHM (WebHostManager) vilket är riktigt trevligt att jobba med.

Andra förändring som har skett med KalmarCamp är att dem har köpt www.kalmarcamp.se och även lanserat ett ny logga.
KalmarCamp

Än så länge finns det några få platser kvar. Är du sugen? Vad väntar du på?

 1. Johan Leitet Svara

  Varför blanda in BBS i detta ;) IKD ska det vara i Högskolans lokaler på Kalmar Nyckel, före detta Teleskolan för de som är gamla i gemet.

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   My bad! Det är jag som rörde ihop det där, men det ska vara fixat nu :)

 2. Trackback: KalmarCamp 2009 nalkas | Andreas Eriksson - Baronen
  [...] mer om KalmarCamp hos Joacim, Nicklas Jarnesjö och Johan [...]...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>