Vecka 2: Pass 3 – Marklyft

Så då var vi inne på pass 3 denna veckan redan och känner mig ganska pigg kroppen förutom lite tunga ben och trött ryggslut. Så det kanske var bra med en aktiv vilodag igår då jag tog mig till boxen och sedan körde en hel del rörlighetsträning och stretching. Det kan vara ett helvete men skönt och välbehövligt.
Dagens pass är lite lugnare och lite som lugnet innan stormen då lördagspass kommer bli ett eldprov, men det ser jag fram emot. Känner mig stark!

A-delen

3 set

  • 6-8 st External rotation med hantel liggande på sidan @ 9 kg (Youtube)
  • Vila 60 sek
  • 8-12 st Strika pressar med kb @ 20 kg / hand (temp 20X2)
  • Vila 2 min

Resultat: 3 x 8 x 9 kg, 12 – 12 – 11

B-delen: Marklyft

Under 15 – 20 min

  • Hitta en 3 RM i Marklyft

Resultat: 60 kg – 100 kg – 120 kg – 140 kg – 150 kg 

Sätter två bra på 150 kg, men sedan känner jag att jag börjar tappa tekniken så jag stannar där. Bra ändå!

C-delen

4 set

Resultat: 90 kg – 100 kg – 100 kg – 110 kg

Jobbade mycket på tekniken och få till träffen på låren så jag får med den där extra skjutsen. Tycker jag lyckades bra och så pass bra så jag nyfiket undrade om jag inte skulle kunna sätta 100 kg i en styrkefrivändning (för jag har inte kan inte tekniken för clean jerk) och visst lyckades jag med och satt där med nytt PR med hela 10 kg!! Sjukt nöjd med detta. Det blev bara det försöket för det var ju inte det jag skulle göra med tumme upp!

D-delen

Varje minut i 12 minuter

  • 5 st marklyft @ 75 % av dagen 3 RM
  • 4 st burpees med hopp över stången

Resultat: 10 x 112,5 kg & 2 x 90 kg

Tappade lite teknik på slutet så då slet jag av lite vikter för att hålla ihop det och göra det ordentligt istället.

Imorgon blir det nog aktiv vila i form av rodd och lite teknikträning för att hålla huvudet i schack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>