KalmarCamp är över & ogillar.se på gång

Jaha nu har det i och för sig gått ett par dagar sen KalmarCamp avslutades, men kroppen har inte riktigt tillåtit en summering. Skulle skrivit den på söndagen då det slutade. Jag kom hem satte mig i mysfotöljen, fällde upp fotstödet, smäckte upp MacBooken och skulle börja skriva. Det tog 10 minuter sedan hade jag somnat med laptopen i knäet och vaknade inte förrän kl 5 då den skrek efter ström.

Ogillar.se's maskot Gogilla

OGILLAR.se
Min tjänst som jag utvecklade under helgen var ogillar.se som är meningen att man ska kunna lägga upp saker som man ogillar och sedan kan andra medlemmar hålla med och liknande. Det är mest som ett projekt för att utveckla mig själv och min programmering. Men jag kommer personligen att använda den.
Jag kan dock ger ett smakprov på ogillar.se’s maskot Gogilla vilket mycket passande blev en GORILLA som om man är lite fyndig kan få till just OGILLAR vilket Falken mycket fyndigt kom på.

Varför har jag inte släppt den då?
Jo, det beror på att jag inte riktigt kom så långt som hade velat då jag snöade in för länge på design. Vilket absolut inte är min starka sida. Fick ändå ihop en sida som jag är nöjd med. Men dock så är säkerheten i stort sett obefintlig. Så jag ska jobba lite på den i dagarna och har förhoppningar om att släppa en beta version inom en snar framtid. Så får vi se vi vad responsen blir och hur jag kommer fortsätta att utveckla den.

Projekt från KalmarCamp

daglig.se
En sida där från början var utgång punkten att man skulle ta ett foto dagligen, men som sedan utvecklades till att samma sin egna lilla ”bubbla” på nätet. Med allt ifrån microblogging till olika flöden man har. Allt som samlas på en och samma site som sorteras på dagen. Så man snabbt och enkelt kan se vad en person har haft för sig en specifik dag.
Sidan har inbyggt stöd så att du enkelt kan ta en bild med din webbkamera och så sparas det snabbt och enkelt på din profil. Enklare kan det inte bli. Och ska man tror grabbarna bakom det som kommer det komma mycket mer…
En mycket intressant idé som jag verkligen kan bli riktigt stor och något som jag kommer att använda mig av.
Sidan utvecklades av: Joacim Ståhl & Andreas Eriksson

studentförening.se
Denna sidan är tanken att alla studentföreningar ska kunna få sitt egna konto och visa evenemang och liknande som kommer att hända. Man kommer även kunna hitta information om hur man skapar studentförening och liknande. En mycket intressant idé som jag tror kan bli stor inom studentvärlden.
Sidan utvecklades av: Patrik Karlsson

minmustasch.se
En sida där man kan ta bild med sin mobil och sedan skicka ett MMS till 72550 skriva MUSTASCH följt av sitt namn. Gör man detta så skänker man 5 kr till forskningen och bekämpningen av prostatacancer. En mycket bra och roligt intiativ. Hoppasa det får den respons dem hoppas på.  Själv har jag skänkt 20 kr.
Sidan utvecklades av: Patrik Wall & Henrik Magnusson

Webmark
En tjänst som går ut på att man snabbt och enkelt ska kunna skapa sig ”bokmärken” på nätet och samla dem på en och samma site. Man kan även kategorisera sin bokmärken och sedan snabbt och enkelt kunna bläddra mellan sina bokmärken och se det innehåll på en och samma sida på ett snabbt och enkelt sätt. Svårt att förklara men det ser riktigt lovande ut.
Sidan utvecklades av: Erik Falk

Wizzy.se
Är en sida där det är tänkt att man ska skapa sina egna ”visitkort”. Man skapar ”visitkort” på folk som man man vill ha koll på med både statisk information så som telefonnummer och e-mail, men även lägga till denna persones olika flöden så man enkelt följa en person och vad han skriver och vad som händer runt denna personen. Ett mycket trevlig tjänst som tanken är att man även vid ett senare tillfälle ska kunna kategorisera sina visitkort så som ”PHP” t ex så kan man snabbt och enkelt kolla in sina ”PHP visitkort” och se vad som har hänt runt dessa människor. Ska bli kul att se det slutliga resultatet.
Sidan utvecklades av: Johan Leitet & John Häggerud

yo.se
Grabbarna bakom yo.se var också på besök under helgen och arbetade med att utevckla deras tjänst. Sidan/tjänsten kan man väl förklara som en sorts ”microblogging” trots att dem själv inte vill kalla de det. Men det går ut på att man kan mms in bilder på vad man håller på med. En mycket trevlig sida med mycket nytänkande. Kan tyvärr inte förklara mer ingående då jag själv inte har dett konto och dem bara tillåter invites.
Har tyvärr inga namn på dem som har skapat sidan och eventuella bloggar.

Robin Bengtsson deltog också på KalmarCamp och utveckla en bildverktygs applikation i actionscript.

Vi blev även uppmärksammade av Barometern som kom på besök. Läs artikeln här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>