KalmarCamp

KalmarCamp är över & ogillar.se på gång

Jaha nu har det i och för sig gått ett par dagar sen KalmarCamp avslutades, men kroppen har inte riktigt tillåtit en summering. Skulle skrivit den på söndagen då det slutade. Jag kom hem satte mig i mysfotöljen, fällde upp fotstödet, smäckte upp MacBooken och skulle börja skriva. Det tog 10 minuter sedan hade jag somnat med laptopen i knäet och vaknade inte förrän kl 5 då den skrek efter ström.

Ogillar.se's maskot Gogilla

OGILLAR.se
Min tjänst som jag utvecklade under helgen var ogillar.se som är meningen att man ska kunna lägga upp saker som man ogillar och sedan kan andra medlemmar hålla med och liknande. Det är mest som ett projekt för att utveckla mig själv och min programmering. Men jag kommer personligen att använda den.
Jag kan dock ger ett smakprov på ogillar.se’s maskot Gogilla vilket mycket passande blev en GORILLA som om man är lite fyndig kan få till just OGILLAR vilket Falken mycket fyndigt kom på.

Varför har jag inte släppt den då?
Jo, det beror på att jag inte riktigt kom så långt som hade velat då jag snöade in för länge på design. Vilket absolut inte är min starka sida. Fick ändå ihop en sida som jag är nöjd med. Men dock så är säkerheten i stort sett obefintlig. Så jag ska jobba lite på den i dagarna och har förhoppningar om att släppa en beta version inom en snar framtid. Så får vi se vi vad responsen blir och hur jag kommer fortsätta att utveckla den.

Projekt från KalmarCamp

daglig.se
En sida där från början var utgång punkten att man skulle ta ett foto dagligen, men som sedan utvecklades till att samma sin egna lilla ”bubbla” på nätet. Med allt ifrån microblogging till olika flöden man har. Allt som samlas på en och samma site som sorteras på dagen. Så man snabbt och enkelt kan se vad en person har haft för sig en specifik dag.
Sidan har inbyggt stöd så att du enkelt kan ta en bild med din webbkamera och så sparas det snabbt och enkelt på din profil. Enklare kan det inte bli. Och ska man tror grabbarna bakom det som kommer det komma mycket mer…
En mycket intressant idé som jag verkligen kan bli riktigt stor och något som jag kommer att använda mig av.
Sidan utvecklades av: Joacim Ståhl & Andreas Eriksson

studentförening.se
Denna sidan är tanken att alla studentföreningar ska kunna få sitt egna konto och visa evenemang och liknande som kommer att hända. Man kommer även kunna hitta information om hur man skapar studentförening och liknande. En mycket intressant idé som jag tror kan bli stor inom studentvärlden.
Sidan utvecklades av: Patrik Karlsson

minmustasch.se
En sida där man kan ta bild med sin mobil och sedan skicka ett MMS till 72550 skriva MUSTASCH följt av sitt namn. Gör man detta så skänker man 5 kr till forskningen och bekämpningen av prostatacancer. En mycket bra och roligt intiativ. Hoppasa det får den respons dem hoppas på.  Själv har jag skänkt 20 kr.
Sidan utvecklades av: Patrik Wall & Henrik Magnusson

Webmark
En tjänst som går ut på att man snabbt och enkelt ska kunna skapa sig ”bokmärken” på nätet och samla dem på en och samma site. Man kan även kategorisera sin bokmärken och sedan snabbt och enkelt kunna bläddra mellan sina bokmärken och se det innehåll på en och samma sida på ett snabbt och enkelt sätt. Svårt att förklara men det ser riktigt lovande ut.
Sidan utvecklades av: Erik Falk

Wizzy.se
Är en sida där det är tänkt att man ska skapa sina egna ”visitkort”. Man skapar ”visitkort” på folk som man man vill ha koll på med både statisk information så som telefonnummer och e-mail, men även lägga till denna persones olika flöden så man enkelt följa en person och vad han skriver och vad som händer runt denna personen. Ett mycket trevlig tjänst som tanken är att man även vid ett senare tillfälle ska kunna kategorisera sina visitkort så som ”PHP” t ex så kan man snabbt och enkelt kolla in sina ”PHP visitkort” och se vad som har hänt runt dessa människor. Ska bli kul att se det slutliga resultatet.
Sidan utvecklades av: Johan Leitet & John Häggerud

yo.se
Grabbarna bakom yo.se var också på besök under helgen och arbetade med att utevckla deras tjänst. Sidan/tjänsten kan man väl förklara som en sorts ”microblogging” trots att dem själv inte vill kalla de det. Men det går ut på att man kan mms in bilder på vad man håller på med. En mycket trevlig sida med mycket nytänkande. Kan tyvärr inte förklara mer ingående då jag själv inte har dett konto och dem bara tillåter invites.
Har tyvärr inga namn på dem som har skapat sidan och eventuella bloggar.

Robin Bengtsson deltog också på KalmarCamp och utveckla en bildverktygs applikation i actionscript.

Vi blev även uppmärksammade av Barometern som kom på besök. Läs artikeln här.

KalmarCamp går in på dag 2

Nu har man fått sig ett par timmars sömn. Dock inte så mycket som man hade önskat och att dem snodde en timme i natt som inte var helt optimalt då man gärna hade tagit en i stället.

Hur har det fortskridit för egen del?
Ja, det har väl inte gått så där jätte lysande som man hade hoppats. Började med att göra en design som de visade sig att jag inte hade någon nytta alls av. Satt mig och började koda lite så det jag har gjort är ett login, skapa nya användare och posta lite inlägg. Kan verka inte så avancerat, men det första jag har gjort så jag är väldigt nöjd med vad jag har åstadkommit än så länge.

Planer för dag två?
Det stora målet med dagen är att göra en hyfsad design som jag kan använda mig av och implementera min kod på. Alltså sen få en väldigt väldigt enkel version av min tjänst.

Vad jag gör?
Det kan ju vara bra att berätta det också. Jag håller på att utveckla www.ogillar.se som jag har ett ägt ett tag. Meningen är att man ska kunna skapa sin egna lilla profil och snabbt och enkelt lägga in små saker som man inte gillar. Simpelt! Men ett väldigt bra sätt att få jobba på sin PHP.

Återkommer när vi börjar närma oss slutet.

KalmarCamp har startat

Nu har KalmarCamp officellt öppnat och alla börjar att dra igång. För att se vad som händer så hänvisar jag till www.kalmarcamp.se. Det kommer även att sändas live på http://bambuser.com/channel/baronen/broadcast/98226.

Numera är man en stolt Mac ägare

MacBookJaha så var man med MacBook.. Var och hade beställt en på MediaMarkt här i Kalmar, men det strulade till sig och dem fick inte in den som lovat och kunde inte svara på när dem skulle få hem den så då fick det bli en resa till Växjö.
Kanske låter aningen desperat att inte kunna vänta på att den skulle komma in, men är verkligen i behov av en ny bärbar dator i företaget och sedan behövde jag den inför KalmarCamp som nu är i helgen.

Första intrycket när man startade den var helt underbart. Super enkel att starta och konfiguera. Har nu suttit och laddat ner program och konfiguerat program och liknande.
Det var lite halv klurigt med hur det fungerade och var saker och ting hamnade. Men det har löst sig ganska bra och jag är super nöjd.

MacBookAdium gillar jag riktigt skarpt och är ett program som man kan koppla olika kommunikationskonton till för att ha allt på samma ställe. Bra utformat och smart funktioner. Ett plus att man kan byta utseende på Adium Ankan så nu klär han i mycket stiliga Arsenal kläder.

Mail är Apples inbyggda mailklient. Var lite tveksam till det till och börja med då jag har kört Mozillas Thunderbird tidigare vilket jag gillade skarpt då man kör multikonton. Men Mail var riktigt grymt och överträffade alla förväntningar.

Andra program som har lagt mig till med är Cyberduck (FTP), Transmission (Torrent), Aptana (Utveckling), Smultron (Textredigerare), UnRarX (Rar uppackare), VLC (Videouppspelare), Spotify (Musiktjänst).

Är det något som man har missat och borde införskaffa?
Måste skaffa mig mig något office paket också så tänkte höra om det är någon som har testat OpenOffice och kan rekommendera det eller vad ska man satsa på?

KalmarCamp 2009

Nu är det mesta spikat inför KalmarCamp 2009. Det kommer att hållas i Högskolan i Kalmars lokaler på Kalmar Nyckel, före detta Teleskolan, och kommer att starta lördagen 28 mars kl. 10 och avslutas på söndagen kl. 19. Tanken med årets KalmarCamp är att man ska ha en möjlighet till sovpaus under natten för att fräscha upp tankeverksamheten för dem som önskas. Detta är en av sakerna som man lärde sig förra året då det började bli riktigt segt med motivation och problemlösningar när småtimmarna gjorde sig påminda.

I årets upplaga så kommer det även att finnas kortare föreläsningar från intressenta personer i branshen och dess närliggande område. Detta för en möjlighet att breaka och göra något annat och samla tankarna, men även för att bredda kunskap i olika område och ge inspiration. Det kommer inte att vara några längre föreläsningar utan mer runt 15 – 30 min långa för att inte ska kännas allt för stressande att bryta från sitt utvecklande och naturligtvis så kommer detta att ske i en annan lokal så det inte stör dem som väljer att inte delta. Dessa föreläsningar är även öppna för allmänheten. Så är du intresserad att delta så är det bara att ta kontakt med på KalmarCamps hemsida.

Andra roliga förändringar i året från förra året är att det har uppmärksamats mycket utifrån och KalmarCamp har fått sponsorer och samarbetspartners.

Samarbetspartners:

Högskolan i Kalmar – Institutionen för kommunikation och design
Det är den största samarbetspartnern som kommer hjälpa till med lokaler och uppkoppling för alla deltagare.

Drivhuset i Kalmar
Johan Roth på Drivhuset i Kalmar kommer att närvara stunder och kommer att fungera som ett bollplank för dem som har funderingar på att förverkliga sina idéer och vill starta eget.
Drivhuset hjälper alltså nystartade företagare eller personer att starta företag och hjälper till med kostnadsfri rådgivning och ger en den skjutsen man behöver på vägen.

Jag har själv varit i kontakt med Drivhuset när jag startade upp mitt företag Webready Sweden och måste säga att jag är väldigt nöjd med det dem hjälpte mig med.

Sponsorer:

Mr Gizmo
Mr Gizmo är en webbutik där du hittar mycket roliga prylar och gadgets. Dem har även tillbehör och liknande till mobiltelefoner och liknande. Vad Mr Gizmo kommer att sponsra hålls hemligt för tillfället, men dem lovar att det kommer att bli uppskattat.

Oderland
Webbhotellet Oderland går in och sponsrar med webbhotell-konton till alla deltagare så att alla snabbt och enkelt ska kunna komma igång med sin utvecklade idéer. Dem kommer även att sälja domäner till ett rabatterat pris.

Jag kör själv på Oderland då jag köpte mig ett Återförsäljar Resllerkonto som jag använder i mitt företag och för privat bruk som jag är mycket nöjd med. Dem använder sig av kontrollpanelen Cpanel för konton och sedan som återförsäljare använder man sig av WHM (WebHostManager) vilket är riktigt trevligt att jobba med.

Andra förändring som har skett med KalmarCamp är att dem har köpt www.kalmarcamp.se och även lanserat ett ny logga.
KalmarCamp

Än så länge finns det några få platser kvar. Är du sugen? Vad väntar du på?