Axlarna kroppens svagaste punkt?

Efter ha varit på dagens WOD (Work Out of the Day) och egentligen redan under gårdagens introduktionspass så började jag inse på allvar att jag är ordentligt klen och orörlig i mina axlar. Det måste vara den svagaste länken hos många som sysslar med träning om det så gäller lagidrotter till gymträning så känns det som det är något man lätt glömmer bort och inte riktigt får med naturligt i vardagen.

Själv har jag varit dålig på att just träna axlar rent eller försöka få med dom i övningar när jag tränade på gymet förut. Jag upptäckte ganska snart att detta kommer bli jobbigt för min axlar när jag hade gjort ett par pass på CF:en, men tänkte ”ah allt detta är nytt det kommer” visst jag har blivit bättre, men om man kollar till hur övriga kroppen har kunnat anpassa sig till träningen är det intressant och se hur man släppar med axlarna. Visst är mycket axlar i allt från ringrodd, ring-push-ups, pull-ups, ryck, ryck press, wall balls och så vidare. Det är väldigt väldigt mycket axlar helt plötsligt i allt.

Dagens WOD som bestod av:

A: Teknik 5 set

  • Ryckpress + Överhuvudet knäböj x 3 reps
  • Vila 2 min

B: Metcon 3 rundor

  • 15 pull-ups
  • 20 shuttle run
  • 25 Double-unders (dubbelhopp hopprep) / Ljushopp med vikt

Fick man erfara direkt i teknikdelen att jag är fruktansvärt stel och orörlig i mina axlar och bröstrygg och allt där runt omkring. Jag har svårt att låsa armarna rak när jag gjort pressen och släpper gärna lite i svanken för att få bak stången tillräckligt lång vilket absolut inte är en bra lösning och vilket fungerar när det är låga vikter men skulle vara katastrof vid med tyngd. Senare i momentet blir det och svårare att gå ner djupt i en knäböj om du inte har med dig rörligheten i axlarna.

Så nu har jag fått en massa härliga och goa stretch övningar med pinnar, gummisnoddar och ihoptejpade bandybollar som jag ska köra för att få upp rörligheten i mitt axelparti. Ska bli väldigt spännande att följa upp hur jag kommer att stärka styrkan i axlarna och framförallt rörligheten. Jag kommer få tillfälle att återkomma till ämnet och följa upp det.

Resultatet på dagens metcon blev 9:47 vilket jag är nöjd med. Det är pull-upsen som är mother fuckers och som jag inte har hittat någon bra teknik för ännu utan gör just nu strikta.

Hittade en video på ryckpress med knäböj för den som undrar hur det ser ut.

Öppnar starkt med ett par bilder från dagen också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>