Exkludera kategori från loop, feed & arkiv

Nu när jag bestämde mig för att köra min Blogg30 så bestämde jag ju samtidigt att jag skulle börja skriva lite om träning. För att jag skulle tillåta mig själv att göra detta så var jag tvungen att se till att jag skulle kunna exkludera kategorin från WordPress vanliga loop, RSS-feed och arkiv-sidor. Samtidigt vill jag ju ändå att man skulle kunna följa kategorin om man gjorde det aktiva valet så. Så har jag knåpat ihop lite kod som gör detta möjligt att man nu kan följa RSS-flödet för just min träning om man nu skulle vilja göra detta. Urlen är till feeden är här https://jarnesjo.net/traning/feed/

Koden som gör det möjligt att exkludera det från loopen, RSS och arkiv-sidorna, men inte kategorisidan och dess feed finner du här:

add_action('pre_get_posts', 'jarnesjo_exclude_category' );
function jarnesjo_exclude_category( &$wp_query ) {
	// Exclude from home, feed, but not from category page/feed
	if( is_home() || ( is_feed() && !is_category() ) || ( is_archive() && !is_category() )) {
		set_query_var('category__not_in', array(104)); // Exclude "traning"
	}
}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>