Varför lär man sig inte så fort man vill

Jag har haft en tuff vecka och insåg just precis att veckan är över. För imorgon är det först inkubatormöte på morgonen och sedan sommarlunch med hela Kalmar Science Park och utomstående aktörer med intresse. Sedan är det midsommar uppe på norra Öland tillsammans gamla goda vänner.

Men just som rubriken lyder så har jag har ställt mig denna frågan väldigt många gånger. Man har projekt man har idéer, men sedan är det ens tekniska förmåga att utföra dom som begränsar det. Jag tvekar absolut inte på att man kommer att klara av det, men det kommer ta längre tid än jag trodde och hade planerat. Man vill lära det sig nu och gärna kunnat det redan igår, men det är bara inse att man har suttit för lite och ligger många timmar efter.
Man ställer höga krav på en själv och jag kan bara se till mig själv att jag blir frustrerad när jag måste jobba under press och vet att jag måste prestera. Ingen bra kombination i mitt fall just nu. Ibland är det väldigt bra om man känner sig bekväm i det man gör då kan jag hålla med om att man göra bättre ifrån sig, men inte när man inte känner sig totalt bekväm i programmeringsspråket så det gäller i detta fallet.
Visst vi har läst Javascript i skolan och det gick väldigt bra när vi utförde kursen, men så här efter ett par månader då man inte har skrivit så mycket så märker man hur snabbt man tappar satt och skulle göra en Karusell/Slider för bilder och det var totalt blockad i huvudet hur jag skulle bära mig åt. Jocke på Utomic HB undrade varför jag satt och slet mitt hår och jag förklarade mitt problem och 20 minuter senare hade han kodat en komplett Karusell/Slider. Till en början blev jag nästan irriterad på Jocke eftersom han löste det så snabbt, men samtidigt väldigt tacksam, men efter närmare eftertanke så är det inte så lustigt att han är så mycket grymmare än mig. Han har hållt på med det här så många fler år en mig och jag har precis börjat. Hur fan kan man vara så korkad och tro att man ska vara på samma plan. Det är bara jobba traggla traggla traggla och jobba ännu mer. En elit idrottsman lägger ner ungefär 10 000 timmar för att nå sitt mål och det måste ju gälla även i yrkeslivet. Det många timmar kvar till målet, men det viktiga är att jag har börjat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>