Det tar 20 h att lära sig något nytt

Ytterligare en video från TED, men det tycker det skönt att sätta mig ner och kolla på dessa när jag hade en stund över. Att bara låtas uppslukas av andras entusiasm och kunskap kan jag tycka är riktigt skönt och inspirerande.

I detta klippet är det Josh Kaufman som pratar att man kan lära sig vad som helst på 20 timmar. Inte kanske bemästra eller var expert på ämne utan lära sig det tillräckligt bra om det är så att spela gitarr, lära sig ett språk eller liknande så menar han på att man kan lära sig vad som helst om man gör detta fokuserat i 20 h.

Att effektivisera saker tycker jag om och jag är ett fan av Tim Ferriss som är en typisk sådan människa som lever efter att allting går att optimeras och hur man lära sig och bemästra saker på kortaste tid. Eller spendera så lite som möjligt för att tjäna så mycket pengar som möjligt som han bok 4-hour work week.

Men nu till Josh Kaufman och hans tal på TED.

  1. [...] skrev precis ett inlägg om att lära sig något på 20 timmar och tog då upp Tim Ferriss och det fick ... jarnesjo.net/optimera-inlarning-a-la-tim-ferriss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>