Terminslutet närmar sig

Nu är det inte mycket kvar av mitt första år på Webbprogrammeringsprogrammet, Högskolan i Kalmar. Sitter just nu med ett ASP.NET projekt som ska vara klart nästa vecka.  Naturligtvis så började man senare än vad man hade velat. Har nämligen suttit med ett nytt eget projekt som jag tror mycket på, men det får jag anledning att återkomma till i senare poster. Mitt projekt i ASP.NET och Databasteknik I är att jag ska göra en microblogg för lärare och elever. Tanken varför jag valde det var för att jag vill komma på ett ”roligare” och enklare sätt att kommunicera än ett traditionellt forum. Det har gått över all förväntas än så länge då jag har åstakommit ett enklare login och sedan kan man skriva meddelande och svara på dom. Jag har blivit tvungen att skala ner min applikation pga tiden, men jag har tänkt att man ska kunna ändra användareuppgifter och följa andra personer och kurser.

Annars så händer det inte så mycket annat i mer än att man hänger på kontoret om dagarna och har träffat mycket nya intressanta personer på inkubatorn och fått presenterat vad det är dom gör.

Linnéuniversitetet har släppt en preview av vad som skulle kunna vara den nya hemsidan för ihopslagningen av Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet på lnu.se. Den faller inte mig i smaken alls och ingen annan här på kontoret. Känns som dom har försökt att vara inovativa och nytäkande, men tycker inte alls att dom har lyckats med det. Personligen tycker jag att en hemsida för ett universitet ska vara lockande, lättanvänd och gärna med med mycket talande bilder. En förstasida ska man snabbt kunna få den vanligaste informationen eller iallfall kunna komma till den. Det ska vara ett genomarbetet tänk både vad det gäller färger, typsnitt och upplägget i helhet. Något som jag tycker att dom inte har lyckats fånga alls. Men som sagt det verkar bara vara en preview för att få feedback och den har ju inte varit så bra så det ska bli intressant och se vad som kommer i nästa ”utkast”.

Vi hittade även ett spel här på kontoret och det blev genast en tävling av det hela. Tangentbordsträning – det går ut på att man ska skriva A-Z så snabbt som möjligt och det var jämt till en börja med och folk slog varandra titt som tätt. Jag hade rekordet på 3,555 och det kändes stabilt och snudd på oslagbart, men det är då Falken kommer in i bilden och ska testa lite. Han sitter i och för sig en hel dag med det men nu har rekordet på 2,31. Så vi har lagt ner den tävlingen, det var inte roligt längre. Jag menar vad är det för status att vara bäst på det?

Jag känner att jag svävade ut från ämnet som var tänkt att skriva om och att det blev aningen rörigt, men det bjuder jag på. Slänger in lite bilder som är tagna med mobilen sen senaste posten.

Joacim köpte en cykel och fick en Mac på köpet.

Joacim köpte en cykel och fick en Mac på köpet.

Jocke är som ett litet barn på julafton när han packar upp sin nya ögonsten

Jocke är som ett litet barn på julafton när han packar upp sin nya ögonsten

Falken checkar in på kontoret för första gången. Se så glad han är.

Falken checkar in på kontoret för första gången. Se så glad han är.

Style By Jocke! Är Jocke den nya trendsättaren. Kolla in hans snygga "skor"

Style By Jocke! Är Jocke den nya trendsättaren. Kolla in hans snygga "skor". Det är äkta koskinn kan ska tilläggas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>