MSDN Live och uppdatering av kontoret

MSDN Live besöker Kalmar

MSDN Live besöker Kalmar

Idag har jag suttit på förläsning med MSDN Live hela dagen. Det har varit intressant då dem gick igenom b la ASP.NET MVC, Silverlight, XAML, XNA och Visual Studio igår, idag och imorgon. Det var grymt duktiga föreläsare som visste vad dem snackade om. Men är dem inte lite väl insnöade på just deras grejer? Visst det är deras jobb och så, men det är precis som om dem inte ger några andra program, verktyg eller operativsystem en chans bara för att dem ser deras egna och dem är bäst – så är det bara!
Visst mycket som dem visar och så ser ju jätte bra ut och flashigt, men ibland så känns det inte så genomtänkt utan dem slänger bara in så mycket funktionalitet som möjligt utan att riktigt tänka till och tänka på användarvänligheten och vad som händer i bakgrunden. Hur sökmotorvänligt blir saker som automatgenereras egentligen?
Lite coolt är det ändå att dem kallar sig evangelister inom områdena dem är grymma på.

Anderas har en fundering runt dagen:
”Har Microsoft för många förkortningar? dsl, msil, xaml, wpf, wcf, wfc, mvc, xna, mef, tfs, vpc, wsdl, wcfwf, wf, hsls”

Andreas summerar ASP.NET MVC med följande:
”Jag är inte imponerad. Det är inte någonting som ändrar min uppfattning om ASP.NET. Blir bara ännu mer kär i Zend Framework.”

I övrigt så har Joacim numera fått en nya titel i form av ”Devigner” vilket är en förkortning av orden Developer + Designer. Vilket han behärskar mycket bra båda sakerna. Fusk!

Annars på kontoret så fixat jag och Andreas kabelhärvor igår kväll då vi satte i förgreningsdosor under borden så vi ska slippa alla sladdar som ligger och förstör det estetiska på vårat kontor. Det blev riktigt bra.
Vi har även fått en egen skrivare inne på kontoret då vi inte har kunnat koppla in oss på nätverket för att HELP DESKEN inte har varit så samarbetsvilliga och inte tillät oss att koppla in en router. Så där av så kommer vi inte åt den gemensamma skrivaren så därför var vi ju tvungna att kolla så att alla funktionaliteter fungerar som det ska.

MSDN Live

Vårat otroligt snygga kontor "utan" sladdar. (Vi hjälpte Jocke)

Vårat otroligt snygga kontor "utan" sladdar. (Vi hjälpte Jocke)

Våran nya skrivare fungerar som den ska!

Våran nya skrivare fungerar som den ska!

 1. Andreas Eriksson Svara

  Inte helt ok att felcitera folk :)

  “Jag är inte imponerad. Det är inte någonting som ändrar min uppfattning om ASP.NET. Blir bara ännu mer kär i Zend Framework.”

  Det där har jag aldrig sagt… har dock sagt att jag gilar ZF och det verkar bättre än .NET MVC

  • Jarnesjö Svara

   Haha vad är det här nu då? Du får ju stå för vad du säger :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>