Kontoret

Dags för en statusuppdatering – höst/vinter 2013

Det var ett tag sedan jag skrev här sist. Det har hänt en hel del både i mitt privatliv och företagsmässigt sedan sist vilket kan bidra till min frånvaro på ett eller annat sätt. Man får helt välja var man lägger sin energi och tid.

Nu tycker jag dock det är dags att berätta lite vad som har hänt.
Vi flesta har kunnat avnjuta en av de bästa somrarna i mannaminne i alla fall här i Kalmar har varit en magisk sommar.

WebReady Sweden har fått en ny medarbetare

Andreas ErikssonVi är mycket glada att kunna hälsa Andreas Eriksson välkommen till familjen på Webready.
Andreas började jobbat den 19 augusti och kommer innan ifrån ett eget bolag som har varit med och drivit upp, men kände nu att det var dags för nya utmaningar. Andreas är en baddare på allt när det kommer till webbutveckligen, men han högsta topp har han nog inom PHP fast att han rabblar normaliseringsregler för databaser i sömnen.

Tanken är Andreas främst ska avlasta på kundjobben som vi har idag men även kunna ta åt större jobb och system med ytterligare en grym resurs till i teamet. Sedan tidigare har vi ju Oscar som just nu håller på att bli ninja på PHP-ramverket Symfony och som skriver WordPress-plugin på löpande band.

Två har blivit tre och det känns fruktansvärt bra att och det blir mer seriöst känns det som med en person till det är stor skillnad. Med tre blir vi mer ett team och det ska bli fruktansvärt roligt att se vad för roligt vi kan hitta på framöver.

Tanken är att vi ska under hösten och vintern parallellt ta fram småprodukter och småtjänster som kommer under lätta våran och andra företags vardag och erbjuda ett mervärde.

Så har ni en grym idé på en tjänst som skulle kunna förenkla er vardag och andra i er omgivning så hör gärna av er vi är öppna för förslag och lösningar.

Andreas Eriksson

Andreas har även presenteras på IT24 från IDG-koncernen.

Vi har haft kickoff/planeringsdag

I och med att Andreas började så tyckte vi att det var dags att sätta oss ner under en dag med inga måsten och med avspända förhållande och försöka planera upp hösten. Jag tycker det är väldigt viktigt att alla får känna sig delaktiga i företaget och att alla vill och strävar efter att dra åt samma håll. Så vad är inte bättre än att alla får vara med i planeringen och säga sitt hur man vill ha det och vad man har för tankar och funderingar och åt vad man själv skulle vilja göra framöver.

Jag tror och är övertygad att man kommer långt med sunt förnuft och god företagskultur.

Vi har ett riktigt bra idéer på G som vi hoppas kunna genomföra under hösten/vintern och även nu satt upp klara och härliga mål och riktlinjer vart vi vill vara och vad vi ska syssla med framöver.

Vi har signat nytt kontor

2013-08-27 13.55.37När vi ändå var igång med allt positivt som händer runt omkring så varför inte löpa linan ut. Vi har nu i snart ganska exakt suttit på ett kontorshotell här i Kalmar som vi delar tillsammans med 20-tal andra företag. Vi har uppdaterat oss under tiden här och gått från 20 kvm till 40 kvm under tiden, men nu känner vi att det är dags att ta oss ann något eget. Ett ställe där vi själv kan bestämma över och gå in i konferensrummet när vi vill och utan att behöva att ta hänsyn till andra.

Jag säger inte att vi har haft det dåligt där vi sitter idag bara att allting har sin tid och nu är det dags för 70 kvm takvåning mitt i smeten av Kalmar, Kaggensgatan 19 närmare bestämt. Mycket centralt än så kan det inte bli. Det är blir ett ljust och härligt kontor med inflytt senast den 1 december. Det finns även möjlighet till uteplats en trappa ner ute på ett tak. Allt som vill ha och önskade oss. Det kommer bli grymt. Självklart får jag ta och återkomma med bilder och sånt när det börjar närma sig.

Vi har även mer grejer som är på G som vi absolut finns anledning till att återkomma med och det har naturligtvis med våra beslut från planeringsdagen. Mer om det när tiden är mogen.

WebReady Sweden AB fyller 1 år!!

Idag är ingen vanlig dag för det är WebReady Sweden AB’s 1 årdag! Tiden går fort när man har roligt. Det var för ett år sedan jag flyttade ut ur det gemensamma kontoret jag hade med ett par kompisar och hittade mitt egna samtidigt som Oscar dök upp bland flyttkartongerna och enskild blev AB. Sjukt roligt och året som har gått har varit väldigt lärorikt.

Vi har precis flyttat till nytt kontor igen och denna gången blir vi sambos med Dotvoid som driver Evenemang.se. Roligt med nya kontakter och saker blir mycket roligare om man kan dela med flera. Spännande tider framöver och här bjuder jag på en bild från gårdagen då vi körde lite applevaka på kontoret.

Snabb rundvandring på det nya kontoret

Jag tog iPhonen och sprang över kontoret lite snabbt för att ge en bild hur det är i rörande format. Tänkte mig inte riktigt för och där av den smala bilden, men då det tar 1,5 h att konvertera filmen på Vimeo orkade jag inte lägga upp en ny. Ni får kör den i helskärm så skalar den om om ni skulle ha för små skärmar.

WebReady Solutions flyttar in i nya lokaler

Från och med i den 15 oktober så har WebReady Solutions, mitt företag, flyttat till nya lokaler i Kalmar. Om man ser till positionen så har jag inte flyttat jätte långt utan ett litet steg närmare stan/city. Det är SocialWorks Scandinavia AB, driver SocialAgent en tjänst som bevaka social medier, som står för lokalerna efter ha växt ur de gamla. Den nya sviten ligger på 140 kvm och på Norra vägen 40. Det är med varierade ytor med ett konferensrum och två mindre kontor. Ett av dessa kontor delar jag tillsammans med Erik Falk som driver Codevoted. Det känns spontant att jag kommer att trivas mycket bra här de nya lokalerna.

Tänkte bjuda på lite bilder. Kika in bilder från flytten »

Nytt verktyg för bevakning av Sociala Medier

Idag lanserade mina kontorsgrannar sin nya sajt för sitt verktyg SocialAgent, själva sidan bygger på WordPress vilket även denna blogg gör. De har även ombildat till ett aktiebolag vid namn SocialWorks Scandinavia AB.

SocialAgent är ett verktyg för att bevaka sociala medier, till skillnad mot traditionella omvärldsbevakare riktar SocialAgent helt in sig på svenska sociala medier och sociala medier där svenskar är aktiva. Verktyget har grabbarna utvecklat själva och det är kul att se att det äntligen finns på marknaden. Själv använder jag verktyget för att bevaka mitt eget varumärke, entreprenörskap och farsans travhästar.

En liten sneakpeak från SocialAgent Central:

<--- BILD BORTTAGEN (BROKEN :( ) --->

Vill du läsa mer om SocialAgent kan du göra det på Mediebevakare.se.

Lycka till grabbar, det kommer gå kanon!

Tankar och funderingar på att ingå i en inkubator

Jag och mitt företag har nu tillhört Kalmar Science Park, en inkubator, sedan maj 2009. Det har alltså gått ungefär fem månader sedan vi påbörjade vårat samarbete.
Till en början var jag väldigt skeptisk till det hela då många sa till mig att ingå i en inkuabtor är bara lurendrejeri och det är billigt till att börja med och sedan höjs det efterhand och du betalar mer än vad du behöver göra.
Jag fick ett samtal från ansvarig på Kalmar Science Park om vad det innebar och undrade om jag var intresserad och detta vara efter att jag hade varit och pratat med Drivhuset i Kalmar.
Som jag nämnde innan så var jag väldigt skeptisk och tackade vi första förfrågan nej utan att ta reda på mer information. Jag tyckte att jag skulle kunna bedriva min verksamhet hemifrån utan problem och där igenom hålla ned kostnaden för mitt företag.
Sedan startade Joacim och Andreas sitt företag Utomic och detta efter att dom ingått i ett annat företag och haft kontor och allt. Dom kände att dom inte kunde sköta deras företag tillsammans från någons hem eller enskilt. Så dom pratade också först med Drivhuset och fick där igenom ett samtal från Kalmar Science Park. Dom var inte lika fega som mig utan dom tackade direkt ja till erbjudandet och ville komma och lyssna på vad dom hade att erbjuda och hur det fungerade. Snälla som dom var frågade dom mig om inte jag också var sugen på ett kontor och ville dela med dom. Eftersom jag hade mycket gemensamt med dessa och tyckte dom var/är väldigt duktiga så såg jag detta som en väldigt bra möjlighet. Detta var ett erbjudande jag inte kunde missa kände jag. Jag följde med på mötet och efter en timme där och några timmar efter när vi hade snackat lite mer om det så hade vi bestämt oss för att ta en kontorslokal.

Detta var det absolut det bästa jag kunde göra. För det första så har dom väldigt bra coaching möten där man går igenom var man står och man tar tillsammans reda på vart man vill komma med sitt företag. Man får ”uppgifter” till nästa gång man ska träffas och detta kan vara allt ifrån att man ska göra research och kolla efterfråga inom den marknaden man ska vända sig mot. Jag hade helt glömt att man var tvungen att skaffa sig företagsförsäkring och detta blev jag snabbt påmind genom dessa möten.
Man en självförtroende boost varje gång och man blir peppad och känner att man vill utvecklas och utveckla sitt företag.
Jag har även varit med på en så kallad ”Språngbräda” där man får presentera sig själv och sitt företag inför tre till fyra stycken utomstående. Var man är idag, vart man vill komma, hur man ska komma dit, vilka är ens kunder och hur man ska nå just dessa är några exempel på område som man måste fundera igenom och presentera och även lära sig att svara på frågor och tänka ännu längre kring sitt företagande. Jätte bra möjlighet att utveckla sig själv och framför allt sälja sig själv och sitt företag. Träning är ett måste för att lyckas.

Så mitt råd till alla som funderar på att ingå i en inkubator. Tveka inte, gör det! Detta kommer vara ett stort steg i rätt riktigt för dig och ditt företag på många olika sätt. Du möter massa andra som är i samma situation som du kan utbytta kunskap och kontakter med.

Men framför allt det viktigaste för mig är att ha ett ställe som är förknippat med jobb. På kontoret så jobbar jag och ingenting annat. Där finns det inte massa annat som stör mig. När jag är på kontoret då är det bara det som gäller och detta är en underbar känsla. Jag stor trivs!

Jokern gör entré på kontoret

Jaha då var första dagen i veckan avklarad och det blev en mycket lyckad dag med mycket gjort. Vi inledde dagen med att ha ett litet mini möte där vi satte upp saker som skulle göras under veckan och sedan skulle vi andra på kontoret se till så att dessa blir gjorda. Låter kanske lite lustigt och onödigt. Har ni inte bättre självdisciplin än så kanske ni undrar? Visst har vi det men ibland kan det var lätt att tappa fokus om man nu har satt upp mål för veckan och sedan kan andra pusha än så man verkligen får dom gjorda. Detta ser jag som en alldeles utmärkt idé och kanske fler borde ta efter om man vet med sig att man ofta tappar fokus. Det gör oss alla mer produktiva och med det kommer pengar.

Som bonus på en av dom bästa måndagar någonsin så skaffade jag mig en ny maskot. Jokern! He will keep a eye on me.

img_0162

img_0163

jokern

Sugen på att göra en egen?
http://10steps.sg/inspirations/artworks/35-cute-cube-characters-from-cubeecraft/

Italian Spider it’s coming next!

Sveriges snyggaste webbsida?

I dagarna så hittade min bordsgranne Andreas Eriksson troligtvis Sveriges snyggaste hemsida (!?). Det är ju så att man bli nostalgisk när man ser den. Är det så att Mats Nilsson är en innovatör som ligger steget framför oss andra och förutspått vad som komma skall. Vad som kommer att bli den nya flugan på internet förrän någon annan? Man ska i alla fall ge han cred för att han vågar!

Andreas kände för att dela med sig av sin nyfunna sida och la ut den på Pusha, en mycket trevlig sajt jag rekommenderar starkt. När detta var gjort så fick vi snart förslag på en av Världens snyggaste webbsida (http://havenworks.com/).

Terminslutet närmar sig

Nu är det inte mycket kvar av mitt första år på Webbprogrammeringsprogrammet, Högskolan i Kalmar. Sitter just nu med ett ASP.NET projekt som ska vara klart nästa vecka.  Naturligtvis så började man senare än vad man hade velat. Har nämligen suttit med ett nytt eget projekt som jag tror mycket på, men det får jag anledning att återkomma till i senare poster. Mitt projekt i ASP.NET och Databasteknik I är att jag ska göra en microblogg för lärare och elever. Tanken varför jag valde det var för att jag vill komma på ett ”roligare” och enklare sätt att kommunicera än ett traditionellt forum. Det har gått över all förväntas än så länge då jag har åstakommit ett enklare login och sedan kan man skriva meddelande och svara på dom. Jag har blivit tvungen att skala ner min applikation pga tiden, men jag har tänkt att man ska kunna ändra användareuppgifter och följa andra personer och kurser.

Annars så händer det inte så mycket annat i mer än att man hänger på kontoret om dagarna och har träffat mycket nya intressanta personer på inkubatorn och fått presenterat vad det är dom gör.

Linnéuniversitetet har släppt en preview av vad som skulle kunna vara den nya hemsidan för ihopslagningen av Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet på lnu.se. Den faller inte mig i smaken alls och ingen annan här på kontoret. Känns som dom har försökt att vara inovativa och nytäkande, men tycker inte alls att dom har lyckats med det. Personligen tycker jag att en hemsida för ett universitet ska vara lockande, lättanvänd och gärna med med mycket talande bilder. En förstasida ska man snabbt kunna få den vanligaste informationen eller iallfall kunna komma till den. Det ska vara ett genomarbetet tänk både vad det gäller färger, typsnitt och upplägget i helhet. Något som jag tycker att dom inte har lyckats fånga alls. Men som sagt det verkar bara vara en preview för att få feedback och den har ju inte varit så bra så det ska bli intressant och se vad som kommer i nästa ”utkast”.

Vi hittade även ett spel här på kontoret och det blev genast en tävling av det hela. Tangentbordsträning – det går ut på att man ska skriva A-Z så snabbt som möjligt och det var jämt till en börja med och folk slog varandra titt som tätt. Jag hade rekordet på 3,555 och det kändes stabilt och snudd på oslagbart, men det är då Falken kommer in i bilden och ska testa lite. Han sitter i och för sig en hel dag med det men nu har rekordet på 2,31. Så vi har lagt ner den tävlingen, det var inte roligt längre. Jag menar vad är det för status att vara bäst på det?

Jag känner att jag svävade ut från ämnet som var tänkt att skriva om och att det blev aningen rörigt, men det bjuder jag på. Slänger in lite bilder som är tagna med mobilen sen senaste posten.

Joacim köpte en cykel och fick en Mac på köpet.

Joacim köpte en cykel och fick en Mac på köpet.

Jocke är som ett litet barn på julafton när han packar upp sin nya ögonsten

Jocke är som ett litet barn på julafton när han packar upp sin nya ögonsten

Falken checkar in på kontoret för första gången. Se så glad han är.

Falken checkar in på kontoret för första gången. Se så glad han är.

Style By Jocke! Är Jocke den nya trendsättaren. Kolla in hans snygga "skor"

Style By Jocke! Är Jocke den nya trendsättaren. Kolla in hans snygga "skor". Det är äkta koskinn kan ska tilläggas.