Tankar och funderingar på att ingå i en inkubator

Jag och mitt företag har nu tillhört Kalmar Science Park, en inkubator, sedan maj 2009. Det har alltså gått ungefär fem månader sedan vi påbörjade vårat samarbete.
Till en början var jag väldigt skeptisk till det hela då många sa till mig att ingå i en inkuabtor är bara lurendrejeri och det är billigt till att börja med och sedan höjs det efterhand och du betalar mer än vad du behöver göra.
Jag fick ett samtal från ansvarig på Kalmar Science Park om vad det innebar och undrade om jag var intresserad och detta vara efter att jag hade varit och pratat med Drivhuset i Kalmar.
Som jag nämnde innan så var jag väldigt skeptisk och tackade vi första förfrågan nej utan att ta reda på mer information. Jag tyckte att jag skulle kunna bedriva min verksamhet hemifrån utan problem och där igenom hålla ned kostnaden för mitt företag.
Sedan startade Joacim och Andreas sitt företag Utomic och detta efter att dom ingått i ett annat företag och haft kontor och allt. Dom kände att dom inte kunde sköta deras företag tillsammans från någons hem eller enskilt. Så dom pratade också först med Drivhuset och fick där igenom ett samtal från Kalmar Science Park. Dom var inte lika fega som mig utan dom tackade direkt ja till erbjudandet och ville komma och lyssna på vad dom hade att erbjuda och hur det fungerade. Snälla som dom var frågade dom mig om inte jag också var sugen på ett kontor och ville dela med dom. Eftersom jag hade mycket gemensamt med dessa och tyckte dom var/är väldigt duktiga så såg jag detta som en väldigt bra möjlighet. Detta var ett erbjudande jag inte kunde missa kände jag. Jag följde med på mötet och efter en timme där och några timmar efter när vi hade snackat lite mer om det så hade vi bestämt oss för att ta en kontorslokal.

Detta var det absolut det bästa jag kunde göra. För det första så har dom väldigt bra coaching möten där man går igenom var man står och man tar tillsammans reda på vart man vill komma med sitt företag. Man får ”uppgifter” till nästa gång man ska träffas och detta kan vara allt ifrån att man ska göra research och kolla efterfråga inom den marknaden man ska vända sig mot. Jag hade helt glömt att man var tvungen att skaffa sig företagsförsäkring och detta blev jag snabbt påmind genom dessa möten.
Man en självförtroende boost varje gång och man blir peppad och känner att man vill utvecklas och utveckla sitt företag.
Jag har även varit med på en så kallad ”Språngbräda” där man får presentera sig själv och sitt företag inför tre till fyra stycken utomstående. Var man är idag, vart man vill komma, hur man ska komma dit, vilka är ens kunder och hur man ska nå just dessa är några exempel på område som man måste fundera igenom och presentera och även lära sig att svara på frågor och tänka ännu längre kring sitt företagande. Jätte bra möjlighet att utveckla sig själv och framför allt sälja sig själv och sitt företag. Träning är ett måste för att lyckas.

Så mitt råd till alla som funderar på att ingå i en inkubator. Tveka inte, gör det! Detta kommer vara ett stort steg i rätt riktigt för dig och ditt företag på många olika sätt. Du möter massa andra som är i samma situation som du kan utbytta kunskap och kontakter med.

Men framför allt det viktigaste för mig är att ha ett ställe som är förknippat med jobb. På kontoret så jobbar jag och ingenting annat. Där finns det inte massa annat som stör mig. När jag är på kontoret då är det bara det som gäller och detta är en underbar känsla. Jag stor trivs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>