5 anledningar att använda WordPress till din webbplats

Wordpress logoI och med att jag lanserade min nya webbplats för mitt företag som vill profilera sig som webbyrå Kalmar så fick jag en uppgift av Kalmar Science Park. Det gick ut på att jag skulle skriva en kortare text eller lista som gör releasen lite roligare att läsa och uppmärksamma.

Jag valde då att skriva 5 anledningar till att använda sig av WordPress som platform till din webbplats och tänkte nu dela med mig av den här.

1. Öppen källkod och gratis att använda

Istället för att lägga pengar på licenser för dyra system så erbjuder WordPress på bra stabil och grund för din webbplats.
Fördelen med att använda öppen källkod är att utvecklare i hela världen ständigt hjälps åt att förbättra systemet och dess funktioner.

2. Användarvänligt

WordPress bjuder på mycket gratis, som redigering av innehåll så som text och bilder. Det har en mycket bra och stabil grund i sitt utförande och administrationsdel. Allt är väl tilltänkt så att man som användare enkelt kan komma igång och underhålla sin webbplats.

3. Plugin och tillägg

Det finns idag runt 12 000 plugin som utvecklare runt om i världen har skrivit för att lösa sina problem och gör användarupplevelsen bättre och roligare för sina användare.
Dessa är gratis att använda och göra att man ofta snabbt kan hitta och åstadkomma mycket på kort tid.

4. Sökmotorvänligt

Med WordPress välbyggda grund får sökmotorer så som Google det lätt att hitta och indexera webbplatsens innehåll. Även här finns det plugins som gör att man kan spetsa till sin webbplats.

5. Inte bara blogg

Till en början var WordPress tänkt att bara användas som ett bloggverktyg, men allt eftersom utvecklingen fortskridit så är det nu så mycket mer.
Det har blivit ett kraftfullt innehållshanteringssystem  som man kan använda till bland annat kraftfulla företagssidor, intranät, webbtidningar, webbshoppar och bloggar så klart.

Exempel på stora företag som använder sig av WordPress är t ex Spotify, Ford, Playstation, Sony, Yahoo och eBay för att nämna några.

Det finns ännu fler anledningar att använda WordPress. Vad tycker du om WordPress och vad har det för fördelar?

  1. Nabil Svara

    Utmärkt inlägg.

  2. [...] 5 anledningar att använda WordPress till din webbplats Sorterad i: Webbutveckling, Wordpress /*... jarnesjo.net/sa-tar-du-reda-pa-facebook-fan-page-id-och-lite-till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>