Ny utmaning i form av Crossfit

Nytt år och där med också ny utmaning och mål. En av mina personliga utmaningar är att testa ny träningsform och detta i form av Crossfit på Crossfit Kalmar.

Jag har tecknat ett halvårskort och tanken är att jag ska träna tre till fyra gånger i veckan för att ge det en ordentlig chans. Naturligtvis är det något annat som kommer att få stryka på foten då man inte kan hålla på med allt för mycket samtidigt som man ska driva företag på ett lönsamt sätt.
Det är fotbollen som jag har spelat sedan i stort sätt hela livet och lyckats komma tillbaka till efter knäoperation. Jag tycker det har tagit lite för mycket tid då man måste lägga mellan 2-3 h varje gång det är träning och ännu mer när det kommer det kommer till matcher.
Därför tror jag att Crossfit kommer att bli ett alldeles utmärkt ersättning till detta då man tränar i grupp och bedriver träningen som högpulsträning.

Introduktionspasset blev ett av passen som dom kallar för ett av eldproven och kallar det ”300”.
Man måste utför alla repetitionerna innan man får gå vidare till nästa övning och man ska göra det så snabbt man kan med korrekt teknik.

  • 25 st pullups
  • 50 st marklyft (60 kg)
  • 50 st armhävningarna
  • 50 st 60 cm boxhopp
  • 50 st floor wipers (mage)
  • 50 st Kettlebell press (16 kg)
  • 25 st pullups

Det var ett monsterpass och ingen smygstart här inte, men jag har förstått att det finns ingen smygstart heller.
Kan meddela att träningsvärken är underbar i rygg- och bröstmuskler. Samtidigt märkte jag att konditionen var en annan sak som man inte riktigt hängde med i som man hade velat. Det är bara att köra som följer den med och ju bättre kondition du får desto snabbare kan utföra övningarna så det blir inte rast, ro eller vila när den kommer smygande.

Jag har stora förhoppningar på kommande halvår och nu ska vi se vad som kommer att hända med 93 kg Jarnesjö efter och under detta halvår. Jag har som målsättning att följa upp med fler poster i ämnet som det följer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>