Mitt första klubbmästerskap på Crossfit Kalmar

Det var ett tag sedan jag skrev någonting här och det är den enkla förklaringen att jag inte har haft tid till det utan har prioriterat bort det. Men idag är det en mycket nöjd, glad och framförallt stolt skribent som sitter vid tangentbordet.

Jag har ställt upp i mitt första klubbmästerskap på Crossfit Kalmar och även min första riktiga tävling. Det gick över förväntan och det hela slutade med en tredjeplats. Japp pallplats och allt! Sjukt häftigt med tanken på den korta resa jag gjort inom genren och tränat på allvar i nu ganska exakt tre månader. Jag ska erkänna att alla de bästa atleterna i klubben inte var med då tränarna var domare, men med det vill jag inte sänka min egna prestation inte alls utan jag kom trea av dom som ställde upp och det är det som räknas vilken tävling det än gäller.

Det var en riktigt rolig dag med många roliga moment och när det fem olika delmomenten presterades på morgon ska jag väl erkänna att det inte var något som jag riktigt bävade inför utan kände mig ganska självsäker och visste att jag skulle göra bra ifrån mig.
Jag har jobbat mycket på den mental biten de senaste månaderna och inför tävlingen så hade jag själv sett mig på pallen och hade det som uttalat mål för mig själv, det var min målbild och det var ditt jag ville och skulle nå. Jag har börjat förstå att den mentala biten är mycket viktigare än vad man tror att slå sina spöken och styra sin väg själv genom tankar och handling. En sak som jag har blivit mycket bättre på är att bli nöjd med mig själv och mina prestationer oavsett om jag inte presterar på topp varje gång så kan jag idag acceptera det på helt annat sätt än vad gjorde innan. Idag så vet jag att jag gjorde det bästa jag kunde för dagen och där av kunde inte göra något mer åt det. Man måste låta sig själv lyckas, nå mål, uppskatta sig själv och prestationer. Du kan inte förlita dig på att andra ska göra det för då kan du slå dig blodig resten av livet. När du själv accepterar de och låter dig lyckas det är då du i slutänden kommer att lyckas och må bra.

Nu kanske det låter som jag vunnit VM-guld, men lite så är det för mig att jag upptäckt hur mycket jag kan göra. Låta mig själv må bra bara genom tankar och sen agera utefter dom. Jag har varit urusel på det innan och aldrig tillåtit mig själv bli nöjd och ”jag kunde alltid gjorde lite bättre ifrån mig” eller ”jag kunde gjort fyra mål istället för bara ett hattrick”. Så denna dagen var en av de häftigaste i mitt liv ska jag säga er. Då jag äntligen fick vara stolt över mig själv och min prestation inte vara en del av ett lag som vi gjort tillsammans utan slå mig själv för bröstet och säga detta gjorde jag alldeles själv. Fucking great!

Delmoment 1

 • 12 st hoppa över 60 cm pinne och sedan under
 • 21 st KB-svingar ”lagom” @ 24 kg
 • 6 st hoppa över under
 • 15 st svingar
 • 3 st över under
 • 9 st svingar

Resultat: 2:41 – 11:e plats

Delmoment 2

 • Få ihop så mycket kalorier på 2 min rodd

Resultat: 58 kcal – 2:a plats

Delmoment 3

Skivstångskomplex där du har 50 sek att utföra en rad övningar med skivstång och klarar du det så går du vidare som i en stege. Killarna började på 50 kg och gick upp till 105 kg. Tappade du något moment så var du tvungen att börja om från början.

 • Squat clean (djup frivändning) alt. Power clean följt av en frontböj
 • S2OH (Shoulder to over head)
 • Back squat
 • S2OH

Resultat: Frivände 100 kg, men klarade inte att pressa det över huvudet – 3:e plats

Delmoment 4A

 • 45 sek klättra upp för ett rep så många gånger man hinner

Resultat: 4,5 klättring – 4:e plats

15 sek till nästa moment

Delmoment 4B

 • 45 sek göra så många alternerade one leg pistols (enbensböj)

Resultat: 13 st – 5:e plats

15 sek till nästa moment

Delmoment 4C

 • 45 sek HSPU (Hand Stands Push Ups / Stående armhävningar)

Resultat: 8 st – 8:e plats

Delmoment 5

 • 15 m jämfotahopp med 20 kg sandsäck
 • 15 m bear crawl
 • 15 m waiters walk @ 16 kg KB / hand
 • 15 st thruster @ 16 kg KB / hand
 • 15 m utfallssteg @ 16 kg KB / hand i brösthöjd
 • 15 st thrusters
 • 15 m waiters walk
 • 15 m jämfotahopp
 • 15 m bear crawl

Resultat: 3:45 – 3:e plats

 1. Andreas Eriksson Svara

  Härlig läsning! Och grymt bra jobbat, är imponerad!

 2. Jimmy Bernljung Svara

  Så jävla kul!
  Grymt bra jobbat, mycket imponerad! Extra mycket så med tanke på den korta tiden du hållit på. Otrolig utvecklingskurva. Hatten av! :)

 3. Malin Jarnesjö Svara

  Impad till 1000!! Vilken utveckling!

 4. Tulle Svara

  Grattis Nicke!

  Jag är imponerad men inte förvånad, du är en riktig skogshuggare.
  Nästa gång ser vi fram emot att se dig vara längst upp vilket inte heller skulle förvåna mig. ;)
  KÄMPA!!

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Tack så hemskt mycket Tulle!
   Haha jo bondungen han kan han :) Lovar att jag ska göra mitt bästa för att klättra.

 5. David Svara

  Härligt att du mår så mycket bättre, Nicklas! Alltid lika roligt att se dig skratta och le i boxen samtidigt som du tränar på riktigt bra!!

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Tack så mkt David! Ni ger mig så mkt glädje och roligt att ha någon att jaga på rodden :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>