Uppdatering av bloggen

Tyckte det vara dags att göra lite små uppdateringar av bloggen. Jag skulle väl helst sitta och göra en nya design och skriva om vissa delar, lägga till funktioner och göra om strukturen, men det har jag inte riktigt tid med just nu då det gäller att prioritera.

Istället så fick det bli lite små uppdateringar en dag som denna då jag egentligen skulle sitta och planera inför KalmarCamp. Men jag kände för att ge mig på och pilla lite med APIer och om jag skulle kunna göra några framsteg på den fronten.
Jag måste säga att jag blev nöjd med hur det blev. Jag har nu lyckats att plocka ut senaste bilden i min DailyPhoto mapp på flickr. Så där genom kan alla se min senaste tagna bild, presenterade med dess datum här till höger. Jag har även kopplat en lightbox på den om någon skulle vara intresserad av att se den i större format.
Passade även på att kolla lite på Bloggys API. Det saknade lite som jag hade önskat så som t ex ”typeOfPost” så att man kunde sålla ut så man inte fick sina olika flöden t ex. Nu är det som det är och jag får nöja mig med detta.
Det går i allafall att se mina fem senaste händelse på bloggy.
Jag även kopplat in lightbox så jag snabbt och enkelt kan koppla det på bilder som jag vill ska kunna förstoras.

Vill nästan be om ursäkt för den minimala designen som blev på mina nya funktioner på sidan, men då jag tyckte det inte passade in att göra något vräckigt på en minimal design så håller jag det så tills jag beslutar mig att göra min omstruktuering.

Nehe nu börjar klockan bli mycket så det är dags att sova alla fall fyra timmar innan jag ska upp och delta i årets KalmarCamp.

För övrigt så måste jag passa på att meddela att en klasskamrat till mig har börjat blogga, Patrik Karlsson. Han bloggar om sina studier på Högskolan i Kalmar, men även kring sitt frilansande och livet. Han har byggt upp hela sin blogg själv i PHP, vilket jag vill ge han ett extra plus för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>