Nollställ CSS:en och du sparar tid (och hår)

Suttit och läst runt lite på nätet och stötte på några intressant artiklar angående CSS och hur man skriver och utforma sina stilmallsdokument. Så jag tänkte dela med mig lite av det jag tyckte var intressant.

Återställa margin och padding

Alla vi som håller på med webbutveckling vet hur otroligt irriterade det är angående margin och padding då det inte ser ut likadant i alla webbläsare. Då dem tolkar det olika. Ett bra sätt är då att nollställa margin och padding i början av sitt stilmallsdokument så inte webbläsaren själv kan gör sina egna tolkningar.
Det finns dem som tar detta lite till det yttersta och nollställer precis allt. Jag skulle säga att det gäller att återställa dem viktigaste elementen så som:

html, body, div, h1, h2, h3, h4, h5, h6, ul, ol, dl, li, dt, dd, p, blockquote,
pre, form, fieldset, table, th, td { margin: 0; padding: 0; }

Gör du detta så kommer det underlätta en himla massa då sitter och ska utveckla och du kan nu tilldela dina element egenskaper som kommer tolkas på ett mycket bättre sätt.

Skriv inte på dettta sättet bara:

* { margin: 0; padding: 0; }

Det tar längre tid att generera din stilmal och sedan är det vissa element som behöver padding för att flippa ut och bete sig lustig så som radio knappar. För det du gör med detta är att du nollställer precis allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>