Kontor på G med grabbarna

Var på möte med Kalmar Science Park Incubator i slutet av förra veckan tillsammans med min goda vänner Andreas Eriksson, Joacim Ståhl och Erik Falk för att se vad dem hade att erbjuda gällande kontorslokaler.
Jag har varit i kontakt med dem tidigare, men valde då att inte boka in något möte då jag var precis nystartad och inte riktigt förstod vad jag skulle med ett kontor till. Det går väl lika bra att sitta hemma och jobba? Framförallt billigare. Men ju mer tid det har gått så har jag förstått hur viktigt det är ha en ”tillflyktsort” där man kan utföra sitt arbete på.

Jag har testat att sitta hemma och jobba, men det är svårt att verkligen koncentrera sig på det man ska göra. Det finns så mycket annat runt omkringen som också måste göras och kanske till och med är roligare att göra som vanliga fall skulle ligga längst ner på ”To-Do list”.
Har även försökt att sitta i skolan och utföra olika sorters av arbete, men det är hela tiden massa människor som springer runt och det är diskussioner och liknande och det kan vara svårt att koncentrera sig. När man väl tycker att man har fått lite flow så kommer någon och frågar om man inte kan hjälpa dem med något. Inte för att jag har något emot det tvärtom man lär sig mycket på det också. Men det just det att man tappar det man höll på med.

Jag vet inte däremot om jag hade själv tagit steg till att skaffa mig ett kontor själv då jag oftar tvivlar på mig själv och mina kunskaper. Lite för feg att det inte ska gå tillräckligt bra så att jag ska klarar av att betala mina räkningar. Man är ju ändå nystartad och inte har någon produkt/tjänst att sälja eller referenser. Inte det att jag inte tror att jag kommer att klara det för då hade jag aldrig startat företaget.

Nu är det ju så att jag hade previlegiet att träffa dessa duktiga entreprenörer som jag lyckades lura och bli mina kompisar och som har en stadig basis att stå på.

Det ska bli riktigt roligt och framförallt spännande och se vad detta ska leda till. Jag har stora förhoppningar på det och tror verkligen att det kommer bli ett lyft för egen del. Det är inte många som får sitta med sina kompisar och har samma intressen och tillsammans bildar en kreativ miljö. Sen att sitta i en inkubator är inte heller fel då man utökar sitt nätverk och får träffa personer i samma sits och ambitioner. Det ska bli spännande.

Förhoppningsvis om allt går som det ska får vi tillgång till kontor någon gång nästa vecka. Vi ska på möte och skriva kontrakt på måndag den 4 maj.

Andreas och Jocke har nyligen startat ett Utomic HB tillsammans och skriver just nu på StartupBlog om vägen att till att bilda företag och tankar funderingar runt omkring det.

RC_HelikopterNu är det ju så att man måste ha lite roliga stimulerande prylar på kontoret som förgyller vardagen lite extra sen och även så att vi ska kunna utgöra olika mästerskap. Just nu har vi tillsammans en helikopter som kommer gå varm. Så nu vädjar jag efter andra roliga saker som man ”måste” ha på kontoret och förgyller dagarna. Någon som har något bra förslag på prylar som ska inhandlas?

  1. Robin Liendeborg Svara

    Den här prylen är ett klockrent val! Särskilt nu när det börjar bli varmare och varmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>