Akinator vet vem du tänker på

Jag har aldrig tidigare delat med mig av några länkar direkt så här på sidan, men jag har ramlat över två saker som jag bara kände för att skriva om. Meningen var egentligen att det bara skulle vara om Akinator, men så ramlade jag in på aftonbladet.se och hittade en länk till en ny Paul Potts saga.

Susan Boyle – Singer – Britains Got Talent 2009
Har England hittat en ny Paul Potts? Det är grymt. Så att man får ståpäls. Snacka om att man dömer folk alldeles för fort.

Akinator, the Web genius
Anden i flaskan som med hjälp av max 20 frågor vet vem du tänker på. Det låter helt otroligt, men det är sjukt. Det känns som det inte finns en chans i världen att han kan veta vem det är och att frågorna har varit helt fel för att veta det, men det är inte ofta han inte lyckas presentera rätt person.
Jag är riktigt fascinerad över hur dem lyckats att bygga det och hur välgjort det är. Vi har testat med saker som han absolut inte kunde komma på som t ex Ronja Röverdotter, Bamse, Lilleskutt, Skalman, Mumintrollet, Mummintrollets mamma & pappa,  Lilla My och en massa personer. Det är makalöst hur det är går att lista ut på bara 20 frågor.
Testa själva och ni kommer att bli förbluffade.

  1. Jon Svara

    Haha, testade akinator, det är ju sjukt att det funkar så bra :)

  2. Lena Thieu Svara

    Testade Akinator! Jädrar, sitter med persiennerna så man ser rätt in, mörkt ute. Blev livrädd! Riktigt bra gjort, ska köra den på alla jag känner. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>