Intropass 6 – pressar, wall balls och repklättring

Så då var det dags för det 6:e och intropasset och då är hälften av tillfällena avverkade. På dagens agenda stod pressar från rack, wall balls och sedan grundtekniken i att klättra i rep.
Pressar och wall balls blev lite mer av repetition medan klättringen var helt nytt och som med mycket annat så har man innan när man försökt att göra detta ödslat alldeles för mycket energi och kraft i att dra med armarna. Grejen är som oftast att man använder alldeles för mycket armar och då också tar slut i dessa alldeles för snabbt. Var energisnål och låt benen jobba och jobba med raka armar och jobba dig uppåt med benen och sedan sträcka ut.

Jim visar lite repklättringsteknik

<--- YOUTUBE HAR TAGIT BORT VIDEO --->

Metcon

5 varv på tid

  • 10 st wall balls (9 kg)
  • 5 st armhävningar

Resultat: 2:30 min

Lite för lätt idag, men det är för att jag har ganska lätt för wall balls och så få armhävningar går av bara farten. Visst det ska tilläggas att armhävningar har blivit mycket ”svårare” sen jag flyttade ihop händerna mycket tätare och verkligen kör bröstet i backen och inte bara näsan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>