Så avslutar du ditt Facebook-konto och andra tjänster

I morse när jag satt och åt frukost så öppnade jag min TrueCaller-app som är en crowd sourcead anti-telefonförsäljare-app. Det går ut på appen lägger in en användare, ”Skyddad av Truecaller”, i telefonboken med en massa telefonnummer på sig och så ringer någon så står det då ”Skyddad av Truecaller” och du kan själv bestämma om du är i mode för en telefonförsäljare eller inte. Det ska tilläggas att appen även hjälper en att hålla sina kontakters adressuppgifter up-to-date.

I appen finns andra funktioner så som att man kan koppla ihop användare i telefonboken med vänner på Facebook så får man in deras profilbilder och födelsedag bland annat. Jag körde igång detta och körde en synkronisering och när allt är klart och när senare går på Facebook så ser jag att appen har postat på min sida och detta utan min vetskap. Visst jag vet att det stod med när jag godkände appen men jag tycker det är riktigt jävla uruselt när man postar utan att fråga om det. Detta är exempel på usel användarupplevelse och att det sedan står att jag precis installerat appen gör mig bara ännu mer irriterad för så var det ju inte jag synkade bara.

Så nu rök kopplingen mellan denna applikationen och Facebook. Du kan enkelt se vad du har godkänt för olika applikationer under Inställningar » Applikationer och du bör väl kolla över det här lite då och då.

Nu kan vi ta ragen lite längre och därför tänkte jag tipsa om sajten WikiCancel hjälper dig att beskriva hur avslutar konton på tjänster så som Facebook, Google+, Spotify och Foursquare eller liknande tjänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>