Bloggen får nytt utseende

Ett av målen i år var att skapa ett nytt utseende för bloggen och här har ni nu resultatet.

Nu föll det väl ut med att var dags att fräscha upp WordPress-kunskaperna efter ha gjort en hel del där WordPress inte har varit inblandat. Så som kvällsprojekt har jag suttit och knackat på ett nytt tema för att testa på lite nya funktioner, funktionalitet, best practises och alternativa sätt att lösa saker på.

För första gången ger jag mig på att presentera posterna på olika sätt med det inbyggda stödet av Post Formats som gör det enkelt säga vad för sorts innehåll i posten, precis som Tumblr.
Detta har jag valt att visualisera med hjälp av ikoner till vänster om posten och så presenterar jag innehållet lite olika beroende på posttyp. Här använder vi oss av ikon-fontsetet Font Awesome.

Temat som jag kallar Olingo har även responsiv design och här har jag valt att Skeleton som är ett CSS ramverk som grunden till detta.

Jag funderar även på att släppa temat fritt för andra att ladda ner och använda. Är det något man ska tänka på eller ska ha med sig om man skulle göra detta? Någon som har någon erfarenhet?

(Screenshotet är med för att man ska kunna gå tillbaka och kolla på hur det såg inte bara läsa om det om jag skulle byta tema igen.)

 1. Andreas Eriksson Svara

  Bra jobbat Jarnesjö! Ser riktigt bra ut tycker jag, klart och tydligt och enkelt.

 2. Jonas Svara

  Trevligt! Har själv tänkt sparka igång min blogg.

  Köpt ett tema men inte kommer så mycket längre.

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Det är det jag tycker är svårast att bestämma vilken nivå man ska lägga sig på.

 3. Dzemal Svara

  Riktigt snyggt tema! Gillar att det är tydligt och enkelt.

  Har själv funderat på att börja lägga upp teman, men gäller väl att hitta inspiration för själva designen/layouten innan man gör någonting annat…

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Tack så mycket!

   Jag har en bokmärkesmapp där jag sparar undan snygga sidor som jag ramlar över och så kan jag sitta inne på typ cssmania.com och leta inspiration.

 4. Mikael Svara

  Hej,
  Tänkte tipsa om sajten h ttp://whatwpthemeisthat.com/ där kan du skriva in adressen till en blogg och sen få veta vilket tema som just den bloggen använder.

 5. [...] 17 oktober – Bloggen får nytt utseende [...]... jarnesjo.net/uppfoljning-av-mal-for-2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>