Stavningskontroll med Google i Google Chrome

Upptäckte något nytt idag när jag satt och skrev ett inlägg här på bloggen och stavade fel vilket jag ofta göra. Ordet blev rödmarkerat med punkter under för att tillkalla min uppmärksamhet. Så jag högerklickar på ordet för att få upp förslag och då upptäcker jag något som jag inte har sett innan.


Jag blir erbjuden möjligheten att  göra stavningskontroll via Google. När jag klickar in denna så får jag upp följande pop-up:

Så det den alltså gör att den skickar det du skriver i webbläsaren till Google och dom låter dig att använda samma stavningsteknik som dom själva använder sig av när du gör en sökning och blir rättad eller får förslag.

Vet inte om det är nytt eller om det bara är jag som är sen på bollen. Jag har inte läst något om det, men det känns som om det kommer bli diskussioner om att Google kommer på nya metoder på att kontrollera oss och samla information över vad vi gör och skriver.

Vad tycker du om det? Bra eller dålig och är det något du kommer att använda dig av?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>