Instagram inför webbprofiler

Under gårdagskvällen så började Instagram att rulla ut deras senaste feature – webbprofiler. Man säger att man har lyssnat på användarna och detta är det som har efterfrågas mest.

Här ovan har ni exempel på hur Niké:s Instagramprofil ser ut på webben och jag kan inte annat än gillar det. Mycket snyggt och stilrent.

Det man kommer göra på webbprofilerna är att man kan se alla bilder från en användare och även kommentera och gilla om man loggar in. Naturligtvis kommer ingen att komma åt ens bilder om man har en privat profil förutom om man personen är inloggad och har tillåtelse precis som det fungerar i appen idag.

Man kommer inte att kunna posta från webben utan det är bara för att enklare kunna dela med sig och detta gillar jag eftersom hela grundidéen är att man ska dela med sig av mobilbilder.

Ska man tolka detta som att Instagram inte var nöjda med webbapparna som utvecklarna har utvecklat. För om jag inte minns fel så sa man att inte skulle bygga för webben över huvudtaget och istället låta andra göra det via deras API. Men visst det var ju innan dom blev uppköpta av Facebook och jag vet inte hur bra/fulländat deras API är för att bygga bra grejer på det.

Ni kan läsa Instagrams egna tankar och den här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>