Prövar Disqus för kommentarer

Efter att att en kund bett mig att implementera Disqus för att ta hand om kommentarerna på hans kommande företagssida så kollade jag lite närmare på det. Första känslan är att det är ganska schysst och man får mycket gratis funktioner som att man kan prenumerera på kommentarerna och även få email när någon svarar på en kommentar som du skrivit.

Det enda jag har reflekterat över innan och även lite denna gången är om man som besökare kommer in och ska kommentera, men möts av Disqus och får känslan att det är krångligt och avstår.

Vad tycker ni om Disqus? Hiss eller diss?

 1. Eriohm Svara

  Testar åt dig!

 2. Fredrik Nygren Svara

  På Gota Media har vi bra erfarenheter av Disqus. Vi har sannolikt lite färre kommentarer än vi hade haft med vårt tidigare system. Å andra sidan är kvalitén på kommentarerna bättre nu. Inom vårt nätverk av sajter har vi mer än 15 000 reggade användare, redan i dag har alltså ganska många ett Disqus-konto. Kika också på Aftonbladet och deras metod att använda Facebook för att hantera läsarkommentarer, spännande försök som vi säkert kommer få se fler följa.

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Jag kan verkligen tänka mig att det är bättre kvalité på kommentarerna om man tar det via någon tjänst och måste på sätt styrka sin identitet.
   Gällande Aftonbladet så gillar deras upplägg skarpt och dom måste verkligen märkt skillnad på kvalitén på kommentarerna sedan man implementerade facebook-kommentarer. Dom hade ju jätteproblem med allt skit som skrevs innan. Det är ett mycket smart sätt att integrera utomstående användare. För visst postat det till Facebook också när man kommenterar där?

   • Fredrik Nygren Svara

    Jo, så har jag tolkat upplägget. Det ger avtryck på din wall eller motsvarande. Däremot är jag lite osäker på om Facebook är optimalt när man har många webbredaktörer som ska administrera läsarkommentarerna. Där har Disqus, och verkar det som, även Livefyre fina verktyg.

 3. Lauhakari [mikko] Svara

  jag kan varmt rekommendera Livefyre. Realtidkommentarer, snyggare än Disqus men annars liknande funktionalitet :)

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Det verkar bra också, men kanske mer lämpar sig för större sajter där kommentarsflödena är större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>