IE under 50% av marknaden för första gången

Det är med viss skadeglädje jag skriver detta. Det var något som jag till en början inte hade tänkt att ta upp men efter viss Internet Explorer, IE, strul här uppe på kontoret idag, som tyvärr tillhör vardagen för en webbutvecklare. Men vad vore livet för oss utan IE och dess underbara tolkningar. Det är den som ger oss spänningen i vardagen och gör oss värda pengarna. Annars hade varit för lätt.

Skämt och sido så skriver jag posten för att hylla att folk börjat välja andra webbläsare så som Firefox, Safari och det stora uppstickaren Chrome.
Det är ganska kul att följa Chrome t ex som folk trodde inte skulle ha någon framtid och skulle den ha det så skulle det ta lång tid innan den slog igenom. Visst kommer webbläsaren från Google som har ett finger med lite här och där så kan de produktplacera på ett sätt som ingen annan kan.
Att nu alltså IE gått under 50% av all användning av webbläsare är lite av en milstolpe och vägen mot ett bättre liv och närmare fred på jorden.

Det är främst då Chrome som har tagit användare och detta är som tidigare sagt mycket pga vilka som ligger bakom det, men också för att det är en grym webbläsare som är snabb, snygg, enkel och stabil. Jag gick själv över till Chrome för många månader tillbaka. I stort sätt med en gång när det släpptes till Mac. Det var Firefox som fick stryka på foten efter blivit tyngre och tyngre med alla plugin och liknande. Men jag erkänner villigt att det är Firefox som rycker fram när det ska felsökas på allvar.

Gör världen en tjänst och skaffa annan webbläsare idag om du sitter i IE. Firefox, Safari & Chrome
StatCounterGlobal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>