Nytt sidoprojekt: snittränta.se

Det var länge sedan jag pysslade med något sidoprojekt värt att dela. Men under senaste tiden har jag pysslat med en ny lite tjänst som ska hjälpa konsumenter att välja bank, men främst använda vid förhandlingar av sina lån hos sin bank. Därför föddes snittränta.se.

Jag hade själv missat helt vad snittränta var och att alla banker enligt lag (sedan 2015) var tvungna att presentera detta. Detta för att just göra det enklare för konsumenter att kunna jämföra banker sins emellan.

Snitträntan är snittet på alla nya eller omförhandlade lånen som banken har gett ut senaste månaden med viss bindningstid. Det ingår en viss viktning i lånen också dvs att små lån gör mindre utslag än ett större för att ge en mer korrekt bild.

Så mycket för min egen skulle, men även för att hjälpa andra att på enkelt och smidigt sätt kunna jämföra snitträntor mellan banker så har jag gjort en smidig sammanställning månadsvis. Man kan även klicka in och se historik per bank.

Har du frågor, funderingar eller tips för förbättringar så kommentera gärna.

Dev stack: GatsbyJS, Tailwind CSS och lite Tailwind UI

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>