Hur mår din sajt?

Satt nu på förmiddagen och kollade över mina sajter. Lite hur dom låg till på olika sökresultat och hur dom mådde i ren allmänhet. Då tipsade min bordsgranne Andreas Eriksson om en bra sida när det gällde sökmotoroptimering. Dom har en väldigt bra sida och blogg med mycket bra tips om hur du optimerar din sida på ord och rent allmänt vad man ska tänka på när man skapar sin sida. Så första tipset blir till att lägga till deras blogg i din Google Reader. Sedan hade dom en annan riktigt smutt grej. En tjänst som dom kallar ”Hur mår din sajt?” där man får skriva in urlen till din sida och tänkt sökord som du skulle optimera dina på. Där efter kommer det upp en snygg och prydlig utvärdering/rapport om din sida. Dom har en poängskala upp till 100 och sedan får man poängavdrag för saker man har missat och borde gjort bättre. Oavsett om man tycker sig kunna detta så kan det vara bra att köra igenom den för att verkligen få svart på vitt att man inte har missat något som man lätt gör när man är i stridens hetta.

  1. Magnus Svara

    Tackar för det fina omdömet, både till dig och Andreas.

  2. Kristoffer Svara

    Jag gillar också ”Hur mår din sajt?” riktigt mycket. Jag brukar kolla av mina nya sajter för att få en sammanställning av läget på onpage-optimeringen så att inget har glömts bort.

    Det skulle vara trevligt med en tjänst som även kollar upp offpage-optimeringen. Visst finns sådana, men min uppfattning är att de är väldigt osäkra. Kanske främst eftersom det är svårt att få tag i alla uppgifter om inlänkar och länktexter, Google visar ju som bekant inte alla inlänkar de upptäckt till en URL.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>