Vem har tillgång till din privata data?

Är du lite som jag gillar att testa nya tjänster eller som i många lägen måste koppla ihop t ex Facebook och Twitter för att kunna använda en tjänst? Har du kolla på vilka som egentligen fortfarande har tillgång till din privata information fast dom inte behöver det?
Eller som i mitt fall så var det många tredje-partsapplikationer som jag inte ens använder längre och därför tycker jag det är onödigt att dom ska få ta del av min information.

Då ska du besöka http://mypermissions.org/ en underbart simpelt sajt. Vad dom egentligen har gjort är att dom har skapat en sida som länkar till inställningssidan till dom mest kända tjänsterna, som Facebook, Twitter, Google m fl, där man kan se vilka som har tillgång till din information och därigenom enkelt ta bort dom du inte vill ska ha tillgång till din information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>