Första intrycket

Första intrycket kan avgöra ditt liv!
Både hur du beter dig och hur pass öppen du är mot folk som du möter och dem som möter dig. Du vet aldrig vem det är du träffar eller pratar med. Så varför kasta bort möjligheten genom att vara typiskt svensk och tillbaka dragen med massa förutfattade meningar. Den som du kanske anser vara en slusk eller översittare bara för att han inte har dem rätta skorna, frisyren eller kläderna och inte  ser ut som ditt ideal kanske är det den bästa människan personligt och affärsmässigt du någonsin kommer att träffa. Så våga vara öppen och våga ge en människa en chans och kanske till och med en andra chans.

Tyvärr så döms man alldeles för mycket efter hur man ser ut och klär sig så för att göra ett bra första intryck på en människa som inte är lika öppensinad som du. Kanske det kan vara värt att tänka sig för hur man klär sig, hur man ser ut. Det kan vara allt i från att vara rakad eller bära ansatt skägg till att ha klippt naglarna och hållit dem i ordning. Små saker är det som kan avgöra.
Jag personligen försöker absolut vara så öppensinig som möjligt och inte döma folk efter hur dem klär sig och liknande. Men däremot så tycker jag absolut att man ska anstränga sig om man t ex ska på jobbintervju eller kundmöte. Där handlar det absolut ut om ett första intryck och jag tycker att man ska ha minst en snygg skjorta på sig, jeans och ett par snygga skor. Lägg tid på hur du ser ut med frisyr, skägg, naglar allt som man kan tänka sig som kan ”bedömas” av personen som du ska träffa. Ett säkert sätt är att du tar initiativet och går fram och hälsar med ett stadigt handslag. Det har alltid fungerar och ses som ett bra intryck. Många anser att man kan bedöma personen helt efter just handslaget. Kan vara värt att tänka över hur du hälsar på?
Så varför kasta bort en möjlighet som kan vara vägen till din dröm – för du vet ju aldrig vad ett jobb eller möte kan leda till i längden – genom att inte förbereda sig själv tillräckligt.

Ingvar Kampard bjuder alltid alla personen som aspirerar om dem högre posterna inom IKEA på middag och det kan vara ödesdigert om man inte tänker sig för. Han har aldrig anställt en person som har saltat på maten innan personen har smakat på den.
Om man gör det så anser Kampard att man har förutfattade meningar och troligtvis inte bara om maten. Man förolämpar även kocken.

Eller vad tycker du om första intrycket viktigt eller inte och vad ska man i såfall tänka på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>