WordPress 3.6 beta 1 är här

Den 4 april släpptes den första beta versionen av kommande version av WordPress, 3.6 Beta 1.

Man fick bland annat se hur Twenty Thirteen, det nya standardtema komma att se ut. Personligen tycker jag väl inte det är supersnyggt utan kännas ganska klumpigt och stort istället för stilrent och avskalat. Vilket jag faktiskt tyckte man gav användarna i Twenty Twelve.

Nytt UI för posttyper

En annan av nyheterna som man som vanlig användare kan se är att man ny har skapat eget utseende på varje posttyp vilket gör det enklare att förstå sig på hur man ska använda dom och även för utvecklare. Det går mer åt Tumblr hållet tycker jag och absolut inget fel utan helt rätt.

Om man nu innan har haft posttypen ”Länk” men sedan inte gett användare möjlighet att skriva in vad som är länk och liknande kan jag tycka vara ganska uselt och klumpigt. Men det löser man nu istället på ett snyggt sätt.

I och med det nya utseende för varje posttyp kan man nu ladda upp filer och filmer på posten utan att vara beroende av tredjepartstjänst så som Youtube eller Vimeo vilket är en bra lösning. Jag antar att man implementerar någon sorts mediaspelare och troligtvis i HTML5 eller liknande.

Tumme upp för detta!

Andra nyheter

Auto-save – Man har nu byggt om autosave-funktionalitet vilket göra det mycket svårare att förlora poster och arbete om server eller webbläsare går ner.

Post locking – Se när något editerar en post och samtidigt kunna sparka ut den från posten om dom somnar :)

Menyer – Har gjorts om och ska vara enklare att jobba med.

Revisioner – Får nytt utseende och ska vara enklare att jämföra.

 

Nyheten och original posten från WordPress hittar ni på wordpress.org

  1. Christopher Anderton Svara

    3.6 använder sig av MediaElement.js, vilket är mycket efterlängat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>