WordPress-plugin jag använder här på bloggen

Tänkte dela med mig av vilka plugin som jag kör här på min WordPress-blogg. Jag gick igenom dom nu när jag bytte utseende på sidan och så kom jag på idéen, men också för att jag hoppas kunna få in tips på användbara plugin som jag kan ha missat, men måste testa eller ha.

Affiliate Link Cloaking
Använder jag för att maskera fula affiliatellänkar som jag har i Bokhyllan

Akismet
WordPress egna spamfilter till kommentarerna

Broken Link Checker
Ett plugin för att hålla kolla på alla länkar som finns på sidan. Den notifierar dig om länkar som finns, men inte längre leder någonstans t ex.

Comment Reply Notification
Dess syfte är att notifiera en användare med ett mail om några svarar på dennas kommentar så man enklare skapar diskussioner. 

Goolge Analyticator
Lägger till ens Google Analytics-kod på sidan, men främst har jag det för att få enklare statistik inne i Dashboarden när man loggar in. Se vilka sidor som är mest besökta, topp 5 sökord och lite annat skoj. 

Limit Login Attempts
Här kan man ställa in att man får max testa att logga in ett antal gånger innan man spärrar IPadressen som gör fel. Inte för jag har problemet, men jag testade det och ser ingen skada med att det får ligga kvar.

NextScripts: Social Networks Auto-Poster
Tillåter mig att posta direkt till Facebook, Twitter och Google+ när jag postar en ny post. Man har inställningar möjligheter på hur lång fördröjning det ska vara innan det går ut i olika medier och man kan enkelt bestämma separata texter som ska gå med länken ut till de olika sociala medierna.

NoFollow Free
Ett litet plugin som tillåter en att sätta lite regler för om man ska släppa iväg länkkraft på kommentatorns länk. I mitt fall måste man kommenterat tre gånger för att man ska bli av med nofollow på sin länk.

Ultimate Maintenance Mode
Smidigt plugin som tillåter en att sätta sajten i ”Maintance Mode” om man vill testa eller installera nytt tema t ex eller om det händer något oförberett som man vill kunna jobba med i lugn och ro.

WordPress Database Backup
Ett smidigt backup-plugin som gör sitt jobb. Ger en val möjlighet att utesluta tabeller och även schemalägga säkerhetskopieringar som skickas till en email t ex.

WordPress SEO by Yoast
Bästa SEO-pluginet för WordPress i mitt tycke. Jag använde mig av ”All in One Seo Pack” innan, men sen jag hittade det är de det jag använder. Har mycket inställningsmöjligheter och mycket bra funktionalitet så som brödsmulor och sitemap. Har ni inte testat det innan så rekommenderar jag det starkt.

Yet Another Related Posts Plugin
Hjälper en att presentera ”Relaterande poster” som dom här under för en post. Skapara bättre intern länkstruktur och samtidigt så ökar man chanserna att få användaren att stanna kvar inne på sajten och läsa vidare.

 1. Andreas Svara

  Härlig lista! Ska gå igenom mer noggrant imorgon, men såg att det var några nya där. Min post idag blev också om wordpress-plugin. Fast jag tipsade bara om ett :)

 2. Erik Falk Svara

  Comment Reply Notification ger ju rätt vettig funktionalitet som verkligen saknas som standard. Analyticator måste jag också prova. Bra tips!

  • Nicklas Jarnesjö Svara

   Det är något jag själv saknar som du säger i WordPress och i andra plattformar. Ofta så kommenterar man och sedan lämnar man webbplatsen och glömmer bort det och följer aldrig upp det och därför ofta missar intressanta diskussioner.

 3. [...] uppmärksammades mest där efter om man ska kolla på enstaka poster och detta tillsammans med WordPress... jarnesjo.net/mitt-resultat-fran-blogg30-pa-60-dagar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>