Webbprogrammering på HIK hänger med

Jag läste Johan Leitet’s senaste inlägg och det handlar om att nu senaste när dom skulle sätta sig ner och planera en ny kurs för Webbprogrammeringsprogrammet på Högskolan i Kalmar. Om man ska summera det hela så var det så att dom kände att det saknades eller rättare efterfrågades en kurs i hur man t ex använder ftp, webbhotell hur det fungerar, domänhantering och liknande. Det började med att dom satte sig ner på det sedvanliga sättet började skissa funderingar på whiteboarden. Men det är svårt att få med allting och vad det är som skulle behövas. Då fick dom den briljanta idéen att varför inte verkligen fråga dom som ska eller möjligtvis ska läsa kursen vad dom skulle vilja lära sig, alltså ta upp en studentdialog och få direkt feedback. Genom detta sätt sätta en kursen som verkligen efterfrågas.

Detta i min åsikt är alldeles briljant! Visst det finns studentråd och utvärderingar av kurser, men detta måste ju vara ett perfekt sätt att kombinera och få ut så mycket som möjligt av en kurs.

Hur gjorde dom då? Jo, vårat underbara samhälle är numera utrustat med en massa underbara sociala tjänster som man snabbt och enkelt kan nå ut till bred publik eller mer specifik. Detta är ju numera bara ett par knapptryck borta och varför inte använda det om det finns? För det är ju mera och mera åt detta hållet det går och kanske tanken när tjänsterna skapades.

Dom twittrade om det och snabbt fick dom gensvar och detta ledde till att dom skapade en ny ”våg” i Google Wave och bjöd in en del lärare och elever. Detta gjorde att dom snabbt och enkelt kunde dela med sig av idéer och funderingar på ett mycket effektivt sätt. Som om inte detta vara nog så använda dom även Adobe Connect Pro, som är ett ”konferens”-verktyg där man bland annat kan dela sin skärm vilket man nu gjorde så att alla kunde följa ”vågens” utveckling och även vara med och bidra med önskemål via chatt (värt att tilläggas är att distansstudenterna på Webbprogrammeringsprogrammet redovisar genom detta verktyg vilket är mycket smidigt och uppskattat).

Detta sätt att jobba tycker jag ska premieras och även ge en eloge. De visar att man hänger med i utvecklingen och att man vågar och vill. Jag tror på detta sättet att jobba och kommer det fortsätta så kommer ännu fler att söka just utbildningen i Kalmar då man visar att man är up-to-date och framförallt att man hänger med i utvecklingen och hela tiden strävar efter att bli bättre och leva upp till studenternas förväntningar och mål.

Läs inlägget ”Google Wave, Adobe Connect Pro och lite twittrande” som fick mig att skriva denna post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>