Framtidens dator med Ubuntu phone

Fick tips om Ubuntu for Android häromdagen och efter ha kollat på det så måste jag verkligen säga att det ser intressant ut. Kan verkligen tänka mig att det är framtiden för telefonen, men framför allt för datorn. Hur smidigt är det inte att ha allting i telefonen och det är bara koppla in något som du ändå har med dig hela dagarna.
Många går över mer och mer till att bara köra surfplattor i hemmet och då måste detta var det ultimata att man enkelt skulle kunna förvandla det till en dator på ett smidigt sätt.

Jag blir riktigt sugen på att testa och känna på potentiellen i det. Telefonen min iPhone skulle jag nog kunna tänka mig att byta ut för att testa, men det som skulle vara jobbigast är någon ändå datorn som är mitt jobb redskap och kräver speciella program och ställer lite mer krav på prestanda. Sen är man ju bekväm när man har Apple produkter att allting fungerar så bra tillsammans som det gör utan att man behöver göra så mycket. Men utrymmet i telefonerna blir större och billigare både RAM och lagringsutrymme så vi är inte jättelångt bort förrän detta skulle vara ett mycket bra alternativ.

Vad tror du kan detta vara något för framtiden?

  1. Jimmy Bernljung Svara

    Jag tror absolut att detta är något som kommer att komma, hoppas verkligen Ubuntu lyckas få med sig några schyssta mobiltillverkare också så att det blir något av det. Gör man det bra kommer det nog att röra om lite i grytan. Jag är inte heller främmande för att byta ut min iPhone mot något lite fräschare.

    Och är man rädd att byta bort Apple för att allt bara funkar, så ligger Ubuntu också på en bra nivå ur användarvänlighetssynpunkt. Fler och fler tillverkare har ju Ubuntu som förstahandsoperativ på sina datorer och det är väl något av ett bevis på att det börjar bli moget för att rullas ut för den stora massan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>