Behagligare ljus på skärmen med f.lux

f.lux_Idag tänkte jag rekommendera en app som jag har blivit rekommenderad av. Appen heter f.lux och finns till Mac, Windows och Linux. Den skapar behagligare ljus på ens skärm så det är bättre för dig och dina ögonen. Den sänker den blåa-skenet på skärmen som det ska vara när det är dagsljus till ett mer behagligt gultonat ljus när det börjar bli mörkt ut och i rummet.

Man har en del inställningsmöjligheter som vilket ljus det ska vara på dagen och vilket som ska vara på kvällen, men även när det ska skifta över och om det ska göras abrubt eller om det ska sänkas under en tidsperiod på en timme.

Först i början kändes det jättelustigt och allt blev gräsligt men ju mer jag har använt det ju mer behagligt tycker jag det är. Kanske inte helt optimalt om man ska hålla på och designa och fixa med färger, men då kan man enkelt pausa det en timme via snabbval.

Jag rekommenderar att du laddar ner och testa det och köra med det på kvällstiden en stund och sedan stänga av det och se vilken otrolig skillnad det är på ljuset och hur man börjar kisa för att ljuset känns för starkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>