Så får du WQHD att fungera på Mac

För någon vecka sedan så köpte jag en ny skärm till kontoret. Det blev en ASUS PB278Q efter lite letande och en hel del lästa recensioner. Som många gånger förr så beställde jag den ifrån Dustin och som vanligt hade jag skärmen på kontoret dagen efter.

Frid och fröjd och så glad som man alltid är när man öppnar ny paket så slängde jag upp skärmen på skrivbordet och plugade i sladden. Till min stora besvikelse såg det ut som skräp, 1920 x 1200 var upplösningen jag fick. Det jag hade köpt var ju WQHD / QHD, 2560 x 1440. Varför fungerade det inte?

Jag hade kopplat in skärmen med DVI -> Mini Displayport och trodde då att begränsningen låg i DVI:n och kopplade då in HDMI, men det blev inte ett dugg bättre. Då tog jag hjälp av Twitter som snabbt förklarat för mig att det var DVI-adaptern till Mini Displayport som var boven och därför behövde skaffa mig en Dual-Link DVI-adapter eller en Displayport -> Mini Displayport för att det skulle fungera.

Twitter

Valet blev då inte så svårt då den ena kostade 129 kr på Kjell & Company medan den andra gick loss på 949 kr. Till Kjell & Company för en Displayport -> Mini Displayport och skärmen levererar vad som utlovas.
Att jag sedan hade lite problem med en Sharpness-inställning för texten som man ställde in på skärmen gjorde att jag inte var helt tillfredsställd de första dagarna. Men nu med rätt inställningar så är jag jättenöjd. Visst det är inte som min retina-skärm på Macbooken, men det är svårt att slå den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>