Parallel 5 för Mac OS X

Tänkte ta och rekommendera MacUpdate Bundle: mupromo. Om du har funderingar att skaffa någon programvara så att ni kan köra Windows på er Mac utan att boota om i Bootcamp. Så kan jag ta och rekommendera detta bundle då det innehåller bland annat Parallel 5.

Du får Parallel 5 tillsammans med nio andra programvaror för $49.99, det vill säga ca 390 kr. Hela pakets värde ligger på $376 så du sparar en hel del pengar. Skulle du bara att köpa Parallel 5 utanför detta paket så skulle det gå på $79.99. Så med andra ord så sparar du en hel del pengar.

Jag köpte det igår efter att bland annat rekommenderar det i Avsnitt 1 – Pilot av CubeCup TV. Jag köpte det framförallt för att kunna boota upp Internet Explorer och testa sidor när man utvecklar så man kan få det i rätt miljö och slippa boota om och köra en annan editor som du inte är van vid eller annan tangentbordsuppsättning eller inte ha med din FTP-konto in. Ja, ni förstår i mitt tyckte så blir man mer ineffektiv och det betyder pengar i slutänden om man ska snacka business.

Jag hade en Bootcamp installation av Windows 7 sedan tidigare och det var absolut inga problem att koppla på denna installation i programmet. Det tog ca 20 min för Parallel att konfiguera detta och sedan kom man igång.

Det smidiga med det hela är att man kan välja om man vill köra Windows som det är i vanligtvis alltså som ett fönster med startmeny och så eller om man vill köra ”Crystal” och få det integrerat i Mac OS X som om programmen vore en del av Mac OS X.

Parallel 5 i Mac OS XSom bilden ovan så ser ni Internet Explorer i ”Crystal” och ser alltså ut att vara ett program i Mac OS X och som ni ser så ligger det även en ikon i docken.

Man får även i ”menyn” upp ikonerna som brukar ligga nere till höger om du hade kört i Windows.

Vi testade även att köra igång Visual Studio 2008 och skriva några enkla rader kod och bygger det och köra igång det utan problem. Allting flöt över förväntan och gick väldigt smidigt så det är verkligen något som jag kan rekommendera.

Det kan tilläggas att jag har MacBook, unibody, 2 GHz, 4 GB ram och Snow Leopard.

Det enda kruxet är att erbjudandet på www.mupromo.com är tidsbegränsat och att det bara är ca 1 dag kvar i skrivande stund.

Har ni några funderingar eller frågor så ställa de gärna här under så ska jag svara på dom eller kontakta mig på Twitter: @jarnesjo

  1. Jonas Karlsson Svara

    Jag har jobbat dagligen med Parallels och Visual Studio parallellt med en utv miljö i OS X senaste fyra månaderna. Det har funkat ganska bra faktiskt. Dock är 4GB minimum då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>