Nybro Open

Var iväg och spelade årets sista inomhusturnering igår i Nybro ishall, Nybro Open. Dem har lagt ut en filtmatta över hela isen och sedan spelar man 6 mot 6. Så lite större än att spela vanlig inomhusfotboll annars är reglerna densamma, five-a-side regler.

Jag spelar i division 4 elit laget Smedby BoIK och inför denna säsongen har det varit stor turbolens. I stort sett hela laget försvann efter föregående säsong och ekonomin blir allt tuffare för småklubbarna. Det är löst sig ganska bra för oss ändå och vi står med ett helt nytt lag inför denna säsongen. Vi har inte spelat någon gång tillsammans innan förrens först igår och vi hade inte en aning om det skulle bli fågel eller fisk. Det har gått bra på träningarna med bra fart och duktigt indivduella spelare, men det säger ingenting om hur vi står mot dem andra lagen.
Igår skulle vi alltså få en värdemätare.

Gruppen bestod av tre stycken andra division 4 elit lag, Madesjö IF, Kalmar AIK och Färjestadens GoIF.
I första matchen möte vi Madesjö och det var stressat och vi var dåliga på hålla positionerna. Vi lyckades ändå trycka in 1-0 med mindre än två minuter kvar, men ändå lyckas vi inte att få mer än oavgjort med oss.
Dem två andra matcherna lyckades vi vinna med 2-0 och det innebar att vi vann gruppen och skulle möta IFK Berga, division 3, i kvarten.  Dem hade inte spelat något övertygande spel och det kändes som om vi skulle ha en bra chans.

Det gick fel redan från början då dem fick ett tidigt mål och vi följde upp med ett par ramträffar och en boll som rensades på mållinjen. Istället för att lyckas kvittera så gjorde dem 2-0 i pressen och det var en sådan där match där det inte skulle gå. Jävligt surt!

Jag är en fruktansvärt dålig förlorare, men det måste man vara för att komma någonstans intalar jag mig själv. Man ska inte ställa upp om man nöjer sig över vad som än händer. Man måste ha högt uppsatta mål vad det än gäller. Så hela söndagen var helt förstörd. Men man måste försöka plocka fram något positivt ur det ändå och det var att vi har övertaget på dem lagen vi har i serien och det är viktigt. Samtidigt fick vi svar på att vi har ett bra lag som säkerligen kommer ha roligt och skörda fina resultat under kommande säsong.
Samtidigt är jag ganska nöjd med min egna insats då jag lyckats sätta 2 mål och sedan fick jag svar på att jag är ganska bra fysisk form.  Bara att jobba vidare på konditionsträningen för att få ut ännu mer och bli ännu bättre och kunna hålla kylan vid avslut.

Winning isn’t everything, it’s the only thing!

  1. Julia Svara

    Åhh, tack Niklas! Du är alltid lika trevlig! Din bror har också varit och klagat så jag är väl medveten om det sen innan! Men jag är ju ingen dataduktig människa. Det är inte riktigt min grej! Men jag tycker faktiskt inte det är något fel med stina 5år! Men din bror har lovat att hjälpa mig, när det än nu blir… :D Fritid? Jo de är olika, ibland har man ju sina kvällar hemma och då blir det väl lite skrivande, sen när man aldirg är hemma blir ju inläggen ganska långa när man väl är hemma! tycker du inte om mitt frekventa skrivande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>