Jag är webbutvecklare inte datordoktor

Satt och kollade igenom min Reader och kom över en riktigt cool bild som jag vill dela med mig av. Det är nämligen så på senaste tiden jag har fått jätte mycket förfrågningar om jag kan hjälpa folk med deras datorer. Det gäller allt ifrån att ”Den bara dör. Kan du kolla vad det är?”, ”Min dator startar inte det står att den inte avslutats på rätt sätt”, men jag har även fått förfrågning om att installera hund-gps. För detta borde man kunna och veta vad det är för fel eftersom man jobbar med/på en dator. Det roliga med det hela att folk nästan tar förgivet att man ska göra det gratis också. Bara för dom sysslar med datorer på sin fritid så gör inte jag det och det är mitt levebröd.

Lustigt hur folk ser på oss som jobbar med datorer. Jag menar bara för att du känner en bilmekaniker eller t ex målare så förutsätter du inte att han ska laga din bil respektive tapetsera ditt hus gratis, men vi ska(!?).

Jaja nog gnällt. Grunden ligger väl i att jag är dålig på att säga ifrån och tacka nej. Nu ska jag visa bilden som fick mig att skriva detta till att börja med.

webdesign_shirt

Skapad av johnonolan

 1. Jonny Elofsson Svara

  Bra bloggpost! Är man klistrad vid sin dator för att få ihop till sitt levebröd är man inte speciellt sugen på att tillbringa timmar på att lösa andras datorproblem trots att man kanske inte ens är bra på det eller intresserad över huvud taget. Det här känner nog väldigt många igen. Varje gång man får frågan bör man vara kvick med att be om en gentjänst (som man gärna byter bort). Typ sy gardiner, städa badrummet eller byta däck på bilen.

 2. Kristoffer Svara

  Detta känns igen… :(
  Man kan bli lite less ibland. Jag brukar fråga om de googlat på problemet innan de ringde mig. Lite för att jävlas, men också ge en pik om andra användningsområden för Google.

 3. Magnus Bråth Svara

  Jag hatar också att agera tech support och är faktiskt precis som t-shirtarna antyder inte särskilt bra på det. Jag tror däremot att problemet ligger i att om man vill gå runt och känna sig som killen som är smart på Internet (jag vill ofta det) så kan man inte gärna neka folk när de vill ha hjälp med något komplicerat som att installera nätverksskrivare eller starta om routern. Om sanningen ska fram så säger jag allt oftare nej och de gånger jag inte gör det så ringer jag våra utvecklare och ber dom om andrahandshjälp.

  Snygga t-shirtar, undrar om man ska greja en med SEO istf designer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>