Google planera lansering av URL-förkortare – goo.gl

Google planerar en lansering av goo.gl. Med andra ord så ger sig Google in i URL-förkortningsträsket också. Det finns många tjänster idag som erbjuder samma tjänst där den största är bit.ly. Att dom är störst får man väl ta förgivet eftersom dom ligger förinställda i många twitter-klienter. Varför Google ge sig in här och ska härja ser jag inte riktigt nyttan i, men det är väl så att dom vill väl ha ett finger med  i allt dom kan.

För er som inte är bekanta med URL-förkortare så använder man det främst för att just korta ner långa url. Just i tjänster som Twitter där man är begränsad till 140 tecken så kan det var lite jobbigt att försöka dela med sig av en länk då den snabbt kan bli väldigt lång. Men det finns också andra fördelar som vissa tjänster erbjuder och det är att man kan tracka sina länkar och se hur många som har klickat på dom och liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>