Google Chrome går upp på 3:e plats

Google Chrome lanserades den 11 december 2008 sin första stabila version. På denna korta tid kan man se vad Google som varumärke har för genomslagskraft. På denna korta tiden har man nu gått förbi Apples webbläsare, Safari.

Google Chrome webbläsare har nu 4,63 % andelar av marknaden medan Safari ligger på 4,46 %. Som man tyvärr kan förvänta har Internet Explorer 62,69 % andelar och Firefox 24,61 % fortfarande har en dominerande ställning. Men en bra start för nykomlingen som växer sig allt starkare hela tiden.

chrome-into-third-place

Efter att ha använt Firefox i flera år, har jag nu gått över till Chrome som jag har skrivit om innan. Som sagt innan så gav jag det en chans eftersom jag tyckte att Firefox började bli lite buggigt och tung kört.

Jag tycker Chrome är mycket snabbare när man jobbar med många ”tabbar” uppe och det blir inte hellre tyngre efter längre tids användare. Nu finns det även plugin till Chrome, men när det gäller att få tag i viktigt ”plugin data” så återvänder jag till Firefox. Det är bara en fråga innan jag kan konvertera över helt och mina plugin finns här också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>